Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juni 17, 2010 17:09 - Geen reacties

500e FSC certificaat uitgereikt

Tags:
17
jun2010

Het aantal FSC certificaten in de hout- en papiersector blijft onverminderd toenemen. De voorbije twee jaar verdubbelde het aantal FSC gecertificeerde bedrijven, en maandag 14 juni werd het 500e FSC certificaat in België uitgereikt aan etikettenfabrikant Interlabel uit Aarschot. Met meer dan 500 FSC certificaten, neemt ook het aanbod verantwoord hout en papier op de Belgische markt gevoelig toe.

FSC is een label of keurmerk op een hout- of papierproduct dat aangeeft dat een product afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Het FSC label garandeert de duurzame oorsprong, waarbij niet enkel het bos van oorsprong wordt gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument. Vandaag hebben reeds meer dan 500 Belgische bedrijven, verspreid over de hout-, bouw- en papiersector zo een FSC Chain of Custody certificaat behaald. Midden 2008 werd nog maar net de kaap van de 250 bedrijven gerond.

Daarnaast valt ook op dat het aandeel bedrijven uit de papiersector voor het eerst groter is dan het aandeel uit de houtsector (54% – 46%). De inhaalbeweging van de papiersector geeft duidelijk aan dat de vraag naar FSC gelabeld papier sterk groeit, oa bij overheden en bedrijven. Ook binnen de houtsector zien we een systematische stijging bij de houtinvoer, houthandel, aannemerij en houtverwerking.

Interlabel, etikettenfabrikant uit Aarschot, is het 500e bedrijf met een FSC certificaat in België. Johan Meeuwens, Production Manager: “ Het is op vraag van onze klanten dat we ons FSC certificaat behaalden. We merken dat bedrijven op zoek zijn naar ecologisch verantwoorde verpakking, en wij kunnen hier met FSC gelabeld papier nu aan tegemoetkomen. Ook bij onze leveranciers wordt het aanbod FSC papier steeds groter, we verwachten dan ook dat er nog heel wat groeimarge zit in ons FSC verhaal.”

Met de sterke stijging van het aantal bedrijven met een FSC certificaat, worden ook de FSC volumes aangeboden op de markt een stuk groter. Het wordt dan ook voor bedrijven en particulieren steeds eenvoudiger om binnen de eigen regio een FSC gecertificeerde handelaar in hout of papier te vinden.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld