Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, november 2, 2010 10:47 - Geen reacties

Gent in top-10 lijst Lonely Planet

Tags: ,
02
nov2010

GENT – De stad Gent is door Lonely Planet opgenomen in de top 10 van te bezoeken steden voor 2011. De Arteveldestad is volgens de reisgids ‘Europa’s best bewaarde geheim’ en staat op de zevende plaats, na onder meer New York, Tel Aviv en Wellington.

De gids Best in Travel 2011 van Lonely Planet, uitgever van reisgidsen, selecteert de tien streken, landen en steden die je moet gezien hebben volgend jaar. Gent werd voor het eerst opgenomen en is een van de kleinste steden in de lijst, zegt woordvoerder Tony Hall.

‘Het lijkt of de Belgen vergaten om iedereen te vertellen over Gent. Toeristen haasten zich om Brussel, Brugge en Antwerpen te bezoeken, maar Gent met zijn historische centrum laten ze links liggen. Het is Europa’s best bewaarde geheim.’ Ook de grote studentenpopulatie en de Gentse Feesten vallen in de smaak bij de uitgevers van Lonely Planet.

Het is de zesde keer dat Lonely Planet een rangschikking maakt van te bezoeken steden. Een opname in de lijst zorgt voor extra aandacht en mogelijk extra bezoekers voor Gent, zegt Hall.

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) zegt in een persbericht ’trots’ te zijn op de hoge vermelding die Gent krijgt. ‘Ik wil de Gentenaars en de toerismeverantwoordelijken van harte geluk wensen met deze schitterende internationale vermelding. Gent is al jaren een klimmer op toeristisch vlak’, aldus Bourgeois.

De top tien van Lonely Planet:

1. New York (Verenigde Staten)
2. Tanger (Marokko)
3. Tel Aviv (Israël)
4. Wellington (Nieuw-Zeeland)
5. Valencia (Spanje)
6. Iquitos (Peru)
7. Gent (België)
8. Delhi (India)
9. Newcastle (Australië)
10. Chiang Mai (Thailand)

Bron: De StandaardReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld