Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, maart 1, 2010 17:42 - Geen reacties

Focus woningsector komt meer op renovatie te liggen

01
mrt2010

De focus van de woningsector komt meer op renovatie te liggen in plaats van sloop gevolgd door nieuwbouw. Diverse woningcorporaties besluiten de aandacht te verleggen van nieuwbouw naar renovatie zoals ook directeur-bestuurder Arnold van Hoof van Woningstichting Venlo-Blerick liet weten tijdens de nieuwjaarstoespraak.

Volgens Van Hoof heeft de corporatie voor 2010 besloten geen nieuwe sloopbesluiten te nemen, zodat de corporatie gedwongen wordt op een creatievere manier met bestaand bezit om te gaan. Dat de corporatie voor renovatie kiest komt ook voort uit een kostenmotief. Bestaande woningen door nieuwbouw vervangen kost veel geld en met een afnemende kasstroom kunnen er ook minder woningen gebouwd worden.

Ook adjunct-directeur Vastgoed Paul Terwisscha van Scheltinga van de Eindhovense corporatie Woonbedrijf heeft gekozen voor behoud van woningen. De strategie van Woonbedrijf berust op `behoud, tenzij…`. Met renovatie stelt Woonbedrijf bewoners ook in de mogelijkheid in hun huis te blijven. Bij sloop is dat niet aan de orde. Ook in Middelburg wordt gerenoveerd. Woongoed Middelburg is samen met de bewoners door de wijk gegaan om te kijken wat veranderd moest worden. Daar wordt de zogenoemde Rooie Buurt als eerste opgeknapt.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld