Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, februari 16, 2010 16:35 - Geen reacties

Extra lange winter kost bouw 10 miljoen euro per dag

Tags: , ,
16
feb2010

Het aanhoudende winterweer, dat volgens de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) nu ongeveer tien dagen langer duurt dan normaal kan worden verwacht, kost de Belgische bouwsector elke dag ongeveer tien miljoen euro extra. Voor grotere bouwbedrijven lopen de extra kosten op tot meer dan 50.000 euro per dag, zegt de VCB. Daarbij houdt de VCB naar eigen zeggen dan nog geen rekening met de extra kosten voor de noodzakelijke reorganisatie van de bouwplaats en voor het maken van nieuwe afspraken met onderaannemers, noch met de schade die nu op de bouwplaatsen is ontstaan ten gevolge van de uitzonderlijk lage temperaturen van deze winter.

Boetes
Ook met de boetes die de bedrijven kunnen oplopen doordat ze omwille van de onverwacht lange winter niet tijdig de vastgelegde opleveringsdatum zullen halen, werd geen rekening gehouden. “De extra kosten van 50.000 euro per dag kunnen de bouwbedrijven niet recupereren door bijvoorbeeld na het weerverlet sneller te gaan werken, want om sneller te kunnen werken zal het bedrijf extra materieel moeten inhuren en duurdere overuren moeten betalen”, luidt het.

30 dagen
Het aantal dagen dat de bouw stilligt omwille van het slechte weer, loopt steeds meer op. In de meeste streken duurt het winterverlet nu al meer dan 30 dagen. Tijdens gewone winters neemt het winterverlet slechts 15 à 20 dagen in beslag. Op zo’n oponthoud hadden de aannemers zich voorbereid maar niet op de uitzonderlijk lange duur van onwerkbaar weer tijdens deze winterperiode.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld