Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op vrijdag, mei 14, 2010 17:52 - Geen reacties

Emotie speelt grote rol bij aankoop en verkoop van huis

14
mei2010

Emotie speelt een grote rol bij de keuze voor een koopwoning. Ook wanneer mensen hun woning weer verlaten, wordt de keuze vaak ingegeven door andere argumenten dan de praktische afwegingen die aansluiten bij de woonsituatie.
Dat blijkt uit een recente Amerikaanse studie onder huiseigenaren die hun huissleutel vanwege betalingsachterstanden moesten inleveren bij de bank. Daarbij lieten ze zich vaker meeslepen door woede, angst of wanhoop dan door een weloverwogen inschatting van de situatie. De studie van hoogleraar rechten Brent White van de Universiteit van Arizona had betrekking op 350 huiseigenaren die de mogelijkheid om hun hypotheek te betalen niet benutten. Bovendien was bij de meesten de restschuld aanzienlijk hoger dan de waarde van het onderpand. In februari gold dat al voor 12% van alle executieverkopen.

Het niet betalen door deze groep wordt onder meer ingegeven door ongerustheid over de eigen financiële situatie of boosheid over het feit dat anderen meer financiële steun ontvangen van de overheid. In de meeste gevallen gaat het om mensen met een goede kredietstatus, die nog de keuze hebben hun geld aan het aflossen van de hypotheek te besteden.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld