Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op vrijdag, mei 14, 2010 17:54 - Geen reacties

Expo 2010: het Spaanse paviljoen

14
mei2010

Het Spaanse paviljoen voor de Expo 2010 in Sjanghai stelt een traditionele Spaanse kunstvorm centraal. In het door Benedetta Tagliabue (EMBT) ontworpen paviljoen wordt het vakmanschap van het mandenmaken uitgelicht.
De gevel is bedekt met gevlochten panelen, waarmee het metalen frame als het ware is ingepakt. De panelen zijn ontworpen in kleine winkels door lokale mandenmakers uit Noordoost-China. Door het verschil in dichtheid van het vlechtwerk, heeft het interieur van het paviljoen een veranderd lichteffect gekregen.

Mandenmaken maakt niet alleen deel uit van het erfgoed van Spanje. De traditie van het mandenmaken wordt gedeeld door veel verschillende culturen, zo ook in China. Met de materiaalkeuze wordt ernaar gestreefd Spanje (als bezoekend land) en China (als gastland) te verbinden. De verbintenis tussen de twee landen wordt extra kracht bijgezet doordat er als een mozaïek Chinese karakters in de gevel zijn opgenomen.

De architect hoopt met het gebruik van vlechtwerk de potentie van handvaardigheid als duurzaam materieel concept voor de toekomst te laten zien.

Bron: Architectenweb.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld