Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, juni 2, 2010 14:00 - 1 Reactie

Eerste steen gelegd voor Malpertuussite

02
jun2010

Het was dubbel feest aan het Malpertuusplein gisteren. De eerste steen van honderd sociale woning werd gelegd en de Isegrimstraat is officieel ingestapt door de buurtbewoners.

Vlaams Minister Freya Van Den Bossche, schepen Karin Temmerman en voorzitter van wooninGent legden gisteren de eerste symbolische steen voor honderd sociale woningen aan het Malpertuusplein. ‘Het is belangrijk dat we sociale woningen blijven bijbouwen. Het inwonersaantal in Gent is de laatste jaren alleen maar gestegen en er zijn momenteel 6.000 mensen op zoek naar een sociale woning’, vertelt schepen van wonen Karin Temmerman.

Dertien jaar na de start van de plannen zullen de eerste sociale woningen binnenkort worden gebouwd. Vlaams minister van wonen, Freya Van Den Bossche, benadrukte dat het belangrijk is dat er iets wordt gedaan aan de lange duur van zulke projecten. Van Den Bossche: ‘Dertien jaar wachten op sociale woningen is onaanvaardbaar. Zeker voor mensen die dringend op zoek zijn naar een goedkope en kwalitatieve woning. Ik zal er dan ook alles aan doen om naar oplossingen te zoeken zodat zulke projecten minder vertraging oplopen.

Na de eerste steenlegging is ook de heraangelegde Isegrimstraat en het Malpertuusplein officieel ingehuldigd. Het duurde door de strengde winter enkele maanden langer vooraleer de straat volledig klaar was. ‘Samen met de heraanleg van de straat zijn ook alle nutsvoorzieningen vernieuwd. De straat beschikt nu over een gescheiden rioleringsstelsel waarbij het regenwater rechtstreeks in de vijvers komt in het park’, vertelt schepen van Openbare werken, Martine Regge. De buurtbewoners stapten samen de straat door en konden genieten van een glaasje in het nieuw aangelegde park met allerlei avontuurlijke speelzones. De avond werd afgesloten met een avondwandeling in het nabijgelegen natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen.

Bron: Het Nieuwsblad1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

cpe/pgt
mrt 28, 2011 9:52

hierboven weer mooie woorden, en veel schow maar in de 3 jarende ervaring als bewoner in deze sitte hadden we het wel eens wat anders gezien. de definitie van …inspraak door burgers is heel maar dan ook heel ver te zoeken.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld