Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, februari 23, 2010 17:29 - Geen reacties

EcoCommercial Building stimuleert energie-efficiënte gebouwen

23
feb2010

Het internationale programma EcoCommercial Building heeft als doel om de bouw van energie-efficiënte panden te stimuleren. Het programma spitst zich toe op regionen met een subtropisch klimaat. In Masdar City in Adu Dhabi wordt een prototype van een emissie-arm gebouw ontwikkeld. Het gebouw heeft lage lifecycle-kosten.

De stad bevindt zich nabij het vliegveld van de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Masdar City wordt beschouwd als het centrum voor innovatie, onderzoek, productontwikkeling en winning van duurzame energie. In het programma EcoCommercial Building werken prominente partijen in de bouwindustrie samen. Fabrikant Bayer heeft recentelijk een overeenkomst gesloten met een lokaal bedrijf dat zich toelegt op CO2-arme energiebronnen. Bayer wil een model voor energie-efficiënt en economisch bouwen ontwerpen, en wordt daarbij geholpen door het Nederlandse Bolidt Kunststoftoepassing uit Hendrik-Ido-Ambacht. Na voltooiing fungeert het gebouw als tentoonstellings- en trainingsplatform voor het programma.

R. W. Bol, directeur van Bolidt, verwacht dat de strategische samenwerking binnen EcoCommercial Building zal leiden tot innovatieve oplossingen op het gebied van duurzaamheid.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld