Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, mei 21, 2010 17:09 - Geen reacties

Dakvensters massaal aan vervanging toe

21
mei2010

In België prijken er nog op honderdduizenden daken een of meer dakvensters van twintig jaar of ouder. En die hebben hun beste tijd gehad. Een nieuw dakvenster isoleert tot bijna driemaal beter, met grote gevolgen op vlak van thermisch comfort en energiezuinigheid.

Met name in de laatste twintig jaar heeft een beter begrip van de klimaathuishouding in huis de ontwikkeling van dakvensters met zevenmijlslaarzen doen vooruitsnellen. De ecologische bewustwording was daarin zeker een hoofdfactor, maar ook de alsmaar stijgende energiefactuur voor de individuele gebruiker.

Klare taal

De cijfers liegen er niet om. De Ug-waarde (isolerend vermogen) van de beglazing van een nieuw dakvenster ligt op 1,1 W/m2K. Twintig jaar geleden was dat nog Ug= 2,7 W/m2K. Dat levert, vertaald naar thermisch comfort, spectaculaire verschillen op: een volle 2°C warmer in de winter en 5°C koeler in de zomer. En dan hebben we het nog niet over de moderne opties zoals afstandbediening (met of zonder zonne-energie), de meer esthetische afwerking en betere integratie in het dakvlak of het onderhoudsgemak van een dakvenster uit polyurethaan.

Eenvoudig, snel en proper

VELUX roept dan ook op om dakvensters met een respectabele leeftijd te vervangen. Meest aangewezen is een 1 op 1 vervanging (door een type van dezelfde afmeting). Een installateur klaart die klus op minder dan 1 dag. Bovendien is dit vooral een kwestie van precisiewerk, zonder overlast, stof of vuil in de woning. De binnenafwerking blijft onaangetast. Maar ook installatie van een groter of meerdere vensters op de plaats van het oude is perfect mogelijk, zonder grote overlast in huis.

Vervangen loont!

VELUX voegt hieraan toe dat momenteel een belastingvermindering van 40% geldt op de totale investering (max. € 2770 belastingvermindering per jaar). Daarbovenop geniet je van de 6% btw-regel op werken aan een woning van meer dan 5 jaar oud. Als kers op de taart lanceert VELUX nu ook de Eco Bonus. Bij de aankoop van een Energie & Comfortdakvenster, krijg je € 40 terugbetaald. Voor meer informatie over de Eco Bonus, belastingsvermindering en (regionale) premies, kan je terecht op www.velux.be/particulieren/vervanging.

“VELUX was als ecologisch verantwoorde onderneming de eerste om dakvensters met dubbele beglazing te ontwikkelen, maar inmiddels heeft de technologie de oudere generatie dakvensters ingehaald. Wie zijn oude dakvenster nu vervangt, spaart geld en wint comfort, en dat in niet geringe mate. Een investering die zichzelf terugverdient, bovendien zonder kap- en breekwerk of stof in huis.”

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld