Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, december 28, 2009 17:45 - Geen reacties

Crisis leidt tot minder opleverfouten

28
dec2009

Bouwbedrijven maken in crisistijd aanzienlijk minder fouten. Tot deze conclusie komt de Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van recente cijfers. Het gemiddeld aantal gebreken per opgeleverde woning is na de bouwvak tot 18 afgenomen. `Dat is opvallend lager dan het gemiddelde van 22`, zegt een VEH-woordvoerder.

`Het zou best kunnen zijn dat bouwbedrijven door de crisis meer ruimte en tijd hebben om hun werk beter te doen.` Daarnaast zou het kunnen zijn dat door de ontslagrondes een kwalitatief betere groep vakmensen is overgebleven. `Maar het is eigenlijk te vroeg om al conclusies te trekken. Het is in ieder geval een positief neveneffect van de crisis.` Directeur Edwin Groot van de Stichting Klantgericht bouwen is niet verbaasd over de afname van het aantal oplevergebreken. `Bouwbedrijven hebben meer tijd om hun werk goed af te ronden.` Overigens zijn de leden van de Stichting Klantgericht wel op hetzelfde niveau gebleven van gemiddeld 15 bouwfouten per woning.

Groot vraagt zich af of de dalende trend blijvend is. `Er is flink gesneden in de personeelsbestanden en daardoor is veel gekwalificeerd personeel verdwenen. Ook wordt bezuinigd op kopersbegeleiding. Dat is allemaal niet gezond en zou uiteindelijk negatief kunnen uitwerken.`

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld