Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, januari 8, 2010 17:51 - Geen reacties

Eerste bouwvergunningen verkaveling Oogststraat in Heule

08
jan2010

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft aan de firma Woningbouw Huyzentruyt de eerste bouwvergunningen afgeleverd voor de verkaveling tussen de Oogststraat, de Oude Ieperseweg en de R8 in Heule. In deze eerste fase worden 21 woningen gebouwd.
De volledige verkaveling heeft een oppervlakte van 3,15 hectare en voorziet een menging van 56 aaneengesloten en halfopen ééngezinswoningen. Er wordt eveneens een zone voor sociale woningbouw gepland. Er worden vier nieuwe straten aangelegd. De infrastructuurwerken worden aangevat van zodra de vrieskou voorbij is. Met de bouw van de woningen wordt gestart vanaf maart.

In samenspraak met de stadsdiensten wordt een zone van 3 meter gereserveerd voor de verbreding en heraanleg van de Oude Ieperseweg. Daardoor zal de situatie veiliger worden voor de zwakke weggebruiker. Aan de kant van de ringlaan R8 is een groenbuffer van 30 meter voorzien. Daarenboven zal een publieke groenzone met waterpartijen doorheen de verkaveling slingeren. De nieuwe straten in de verkaveling verwijzen daarom naar dieren die in en rond het water leven: Salamanderstraat, Kikkerstraat, Waterjufferstraat en Stekelbaarsstraat.

Bron: Gemeente KortrijkReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld