Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, november 15, 2010 9:38 - Geen reacties

Confederatie Bouw wil zwartwerk elektronisch bestrijden

15
nov2010

Confederatie Bouw kondigt twee nieuwe maatregelen in de strijd tegen zwartwerk en sociale fraude aan.

Behalve een hardere aanpak van het misbruik van tijdelijke  werkloosheid, vraagt de confederatie een wetgevend initiatief voor  de elektronische registratie van de aanwezigheid op de bouwplaats voor een betere controle.

Confederatie Bouw zal een administratief samenwerkingsprotocol  ondertekenen om de strijd aan te gaan tegen het misbruik van tijdelijke werkloosheid om economische redenen. Samen met de sociale inspectiediensten en de werknemersorganisaties wil de Confederatie Bouw komen tot een hardere aanpak, luidt het in een persbericht.

54 procent van de bouwbedrijven maakte in 2009 geen gebruik van het systeem. Een kwart van de bedrijven maakte er gebruik van  voor minder dan 10 procent van het totaal aan gepresteerde werkdagen. 10 procent van de bedrijven bevindt zich boven de 30 procent van het aantal gepresteerde werkdagen, maar 3 tot 4 procent zit boven de 100 procent, wat volgens de confederatie overeenstemt met een abnormale graad van tijdelijke werkloosheid.

Confederatie Bouw pleit voorts voor de invoering van een systeem van elektronische registratie van iedereen die aanwezig is op de  bouwplaats, ongeacht het paritair comité, het sociaal statuut of het land van herkomst. De confederatie vraagt een wetgevend initiatief hierrond.

“Met meer dan 30.000 bouwbedrijven en een omzet van 16,30 miljard euro draagt de bouwsector voor meer dan 5 procent bij tot het bbp (bruto binnenlands product). In het kader van de budgettaire oefening van de regeringen kan de strijd tegen zwartwerk in de bouw een belangrijk hulpmiddel zijn”, luidt het.

Bron: KnackReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld