Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, juni 15, 2010 15:21 - Geen reacties

Compagnie Het Zoute bouwt mega-complex

15
jun2010

Compagnie Het Zoute is gestart met de bouw van een groot appartementsgebouw. Residentie Royal Gardens zal plaats bieden aan 93wooneenheden, verdeeld over acht verdiepingen.

Het complex, dat verdeeld zal worden over twee verschillende gebouwen, komt ter hoogte van de Maurice Devriendtlaan, op een steenworp van de Zeedijk. Er worden verschillende soorten appartementen gepland, van studio’s tot ruime vierslaapkamerappartementen.

Het is de eerste keer dat de prestigieuze vastgoedonderneming in België dergelijk project opstart, buiten het grondgebied van Knokke-Heist. ‘We werken al jaren ook in Nederland en Frankrijk, maar in eigen land is het inderdaad de eerste keer dat we de Knokse grenzen verlaten’, zegt Philippe Muylle, directeur-generaal van de Compagnie.

‘De keuze is op Blankenberge gevallen omdat zich daar een heel mooie mogelijkheid voordeed, waar we niet over mochten twijfelen. En later is het de bedoeling om ook in andere kustgemeenten dit soort complexen op te richten’, aldus Muylle.

Compagnie Het Zoute heeft heel wat ervaring met grote bouwprojecten, maar Royal Gardens is ook voor hen een serieuze onderneming. ‘Ik schat dat we hier in totaal toch zo’n vijfentwintig miljoen euro in zullen investeren. Dit is dus zeker een van onze grotere woonprojecten.’

Optimistisch

Het Blankenbergse stadsbestuur is alvast tevreden met de komst van het nieuwe appartementsgebouw. ‘Er is momenteel een aantal nieuwe woonprojecten lopende in onze gemeente, waarvan residentie Royal Gardens absoluut een van de mooiste is’, aldus schepen Patrick De Klerck (Open VLD).

Het Blankenbergse stadsbestuur is al enkele jaren bezig met het verfraaien van de gemeente en is dan ook verheugd met de plannen van Compagnie Het Zoute. ‘We zijn heel blij dat zij Blankenberge als eerste in België uitgekozen hebben om verder te investeren in dergelijke woningbouw. Het zal dan ook een enorme meerwaarde zijn voor onze stad.’

De vastgoedmarkt kreeg de voorbije jaren rake klappen, en dus blijft het voorlopig even afwachten of de 93 nieuwe appartementen en 154 garageboxen vlot verkocht zullen kunnen worden.

‘Ook wij hebben een serieuze daling gemerkt in de verkoop van vastgoed, net zoals alle andere kustgemeenten. De laatste maanden lijkt de markt zich echter te gaan herstellen. We zijn dan ook voorzichtig optimistisch over de verkoop van deze nieuwe appartementen’, besluit De Klerck.

Ruim publiek

Bij het horen van de naam ‘Compagnie Het Zoute’ wordt meteen de link gelegd met de exclusieve (en peperdure) villa’s en appartementen in Het Zoute. Maar nu willen ze zich specifiek richten op een ruimer publiek.

‘Het is een misvatting dat wij enkel dure woningen voor de elite verkopen. Net als bij pakweg auto’s heb je van hetzelfde merk verschillende types in verschillende prijscategorieën, maar allemaal van dezelfde kwaliteit. In Knokke lopen de kosten vaak enorm op door de prijs van de grond. Dat zal nu niet het geval zijn. Wij bieden een degelijk en eerlijk product aan, tegen een goede prijs’, besluit Philippe Muylle.

De verkoop van de appartementen start eerstdaags. Alle informatie vind je op www.royal-gardens.eu

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld