Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op donderdag, juni 3, 2010 13:12 - Geen reacties

Chinese vastgoedmarkt dreigt te ontploffen

03
jun2010

De vastgoedproblemen in China zijn veel zwaarder dan de  subprimecrisis waarmee de VS mee te kampen had. Dat komt   omdat de dreiging van een zeepbel reëler wordt door het risico op  sociale onrust. Dat zegt Li Daouki, lid van het monetair  beleidscomité van de Centrale Bank.

“Het probleem van de woningmarkt in China is veel fundamenteler,  en veel belangrijker dan de problemen van de vastgoedmarkt in de VS en het Verenigd Koninkrijk voor de wereldwijde financiële crisis losbrak”, waarschuwt de adviseur van het Chinese instituut. 

“Wanneer de prijzen stijgen, worden veel mensen – en vooral jonge mensen – erg ongerust. Het is een sociaal probleem”, benadrukte Li. Zijn uitspraken dateren van voor de regeringsbeslissing, die  maandag werd aangekondigd, om de vastgoedfiscaliteit progressief te hervormen. Dit is de eerste officiële aanwijzing dat er mogelijk een vastgoedtaks komt in het kader van maatregelen om de oplopende prijzen (+12,8 procent in april) en speculatie af te remmen.

Volgens analisten zou de Chinese regering mogelijk een taks op residentieel vastgoed invoeren. Die zou eerst getest worden in een aantal grootsteden, zoals Peking, Shanghai, Chongqing en Shenzhen.

China heeft de jongste weken een aantal stappen gezet om de vastgoedmarkt af te koelen en zeepbelvorming te voorkomen, onder meer door de kredietverlening te beperken en de aankoopvoorwaarden van nieuwe goederen te verstrengen.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld