Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op maandag, april 12, 2010 17:05 - Geen reacties

Chinese vastgoedbubbel barst in september

12
apr2010

De Chinese bankregulator heeft de Chinese banken gevraagd om tegen eind juni gedetailleerde rapporten op te stellen over de leningen die zijn verstrekt op de vastgoedmarkt. China doet al een tijd pogingen om de vastgoedmarkt af te koelen en de leningen om vastgoed te kopen te beperken, maar de maatregelen die de Chinese regering begin dit jaar nam om de vastgoedmarkt af te koelen lijken hun uitwerking te hebben gemist. De People’s Bank of China kondigde toen maatregelen aan die banken verplichten meer cashreserves op te bouwen; blijkbaar de meest efficiënte manier om de leningen aan consumenten af te remmen.

Maar in de 70 grootste steden van China steeg de prijs van vastgoed in februari met gemiddeld 10,7% vergeleken met een jaar eerder. Dat is nog meer dan de stijging van 9,5% die in januari werd genoteerd. In Hong Kong zijn de prijzen voor luxe-appartementen vorig jaar met 50% gestegen, terwijl vastgoed in China in dezelfde tijdsspanne ongeveer een kwart hoger ging. Volgens analisten zijn de prijsstijgingen nog veel hoger dan uit de officiële cijfers blijkt.

Eens de cijfers binnen wil de regulator in het derde kwartaal werk maken van een inspectieronde bij de Chinese banken. ‘We hebben ondervonden dat het risico waaraan de banken zich hebben blootgesteld erg groot is,’ aldus Liu Mingkang, directeur van de China Banking Regulatory Commission.

Verwacht wordt dat tijdens die inspectieronde grote onregelmatigheden aan het licht zullen komen. Die zouden dan vanaf september in de openbaarheid worden gebracht en het begin van de Chinese vastgoedcrash inluiden die door verschillende analisten is voorspeld.

Bron: Express.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld