Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 8, 2010 14:24 - Geen reacties

Bouwen wordt fors duurder

Tags:
08
apr2010

Wie dit jaar een woning wil bouwen of verbouwen, zal daar fors meer voor moeten betalen dan gedacht. De prijzen van bouwmaterialen als staal en betonstaal zitten nu al met 15 tot 30 procent in de lift. Aannemers verwachten dat ook andere bouwmaterialen snel duurder zullen worden door de spectaculaire prijsstijgingen op de grondstoffenmarkten, zo schrijft De Morgen vandaag.

De prijs van ijzererts, de basisstof voor staal, is in een jaar tijd met 170 procent gestegen. De koperprijs is in dezelfde periode vrijwel verdubbeld en de aluminiumprijs is met 60 procent gestegen. Sommige grondstoffenprijzen versnellen nog hun klim. De prijs van ferrochroom, een basisingrediënt voor roestvrij staal, gaat dit kwartaal alleen al 35 procent hoger.

“We kijken met een bang hart naar die stijgingen op de internationale markten”, zegt Bart Versluys van de gelijknamige bouw- en projectontwikkelingsgroep in de krant. “Dit doet me denken aan de jaren 1993-’94. Ook toen gingen de prijzen fel omhoog na een periode van economische crisis. Zopas zijn we door onze leveranciers gewaarschuwd dat de prijzen van staal en betonstaal zullen stijgen. Het zal niet lang meer duren voor ook glas, pvc-ramen, elektriciteit, verwarming, sanitair en keukeninstallaties duurder zullen worden.”

KMO-organisatie Bouwunie verwacht dat de doorrekening nog voor de zomer zal gebeuren. Probleem is wel dat aannemers voor lopende projecten in de meeste gevallen de gemaakte afspraken met de klant moeten respecteren.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld