Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, augustus 5, 2009 17:10 - Geen reacties

Bouwcrisis pas in 2010 verwacht

05
aug2009

48 procent van de Limburgse bouwondernemingen heeft het orderboek voor meer dan drie maanden gevuld terwijl 44,5 procent dit jaar minstens evenveel winst denkt te maken dan vorig jaar. De Limburgse bouwsector verwacht de crisis pas in 2010 echt te voelen.

Dat blijkt uit een enquête van Voka-Kamer van Koophandel Limburg en de Confederatie Bouw Limburg bij 1.200 ondernemers. Beiden wilden met de bevraging te weten komen wat de impact van de crisis is op de Limburgse bouwbedrijven. De orderportefeuilles voor de rest van het jaar blijken goed gevuld zijn. 43 procent heeft voor één tot drie maanden werk, 28 procent tussen de drie en zes maanden en twintig procent is voor minstens een half jaar werkzeker.

Omzet

“Geruststellend is ook dat ruim vijftig procent van de bouwondernemingen verwacht dat zijn omzet in 2009 in vergelijking met 2008 gelijk zal blijven of zelfs zal stijgen tot 25 procent. De winstmarge wordt door de crisis wel iets lager ingeschat”, zegt Rik Mondelaers, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw Limburg. Toch heeft de crisis ook een impact op de bouwsector. Ruim 46 procent verwacht een omzetdaling, waarvan 35 procent voorziet dat zijn omzet met ruim 25 procent zal slinken. Bijna twintig procent denkt nog dieper weg te zakken. “Het aantal bouwvergunningen daalt spectaculair, vooral in Limburg. Het is dus bang afwachten in welke mate de orderportefeuilles in 2010 ingevuld zullen raken”, aldus Mondelaers.

Op het vlak van tewerkstelling verwacht 64 procent van de ondervraagde bouwbedrijven geen mensen te moeten ontslaan. Twaalf procent denkt meer mensen aan te werven en achttien procent zal het met minder doen. Voor 2010 verwacht zelfs veertien procent dat er medewerkers moeten afvloeien. “Het is duidelijk dat de sector het nog zwaar te verduren zal krijgen”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten van Voka.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld