Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, januari 22, 2010 18:37 - Geen reacties

Bouw lijkt klaar voor grotere rol vrouwen

22
jan2010

De bouwsector lijkt klaar te zijn om vrouwen een grotere rol te geven. Dat zegt Helma Born, voorzitter van Bouwnetwerk en directeur van adviesbureau Procap. Volgens Born worden er nu stappen gezet om de sector uitnodigender te maken voor vrouwen terwijl dit vijf jaar geleden nog niet eens bespreekbaar was.

Een bewijs dat de bouwsector open staat voor vrouwen is het boekje `Bouwen op hakken, vrouwen in de bouw` van Bouwnetwerk. In het boekje komen twaalf kopstukken uit de bouw en vastgoedwereld aan het woord over wat zij doen om de bedrijfstak aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Bouwnetwerk is overigens ook een netwerk voor vrouwelijke bouwprofessionals. In het boekje blijkt dat veel kopstukken het aantal vrouwen binnen bouwondernemingen hebben zien toenemen, toen ze meer gingen letten op kwaliteit. Hierdoor kwamen meer vrouwen binnen.

De verhouding man-vrouw is echter nog altijd niet in evenwicht. Born wil dat hier verandering in komt. Ze ziet hiervoor diverse mogelijkheden. Flexibiliteit bieden is daar een van. Vrouwen werken graag flexibele diensten of in deeltijd. Daarnaast moeten bedrijven aantrekkelijk zijn voor vrouwen. De bedrijfscultuur moet zo zijn dat er vrouwen in passen. Gemengde teams werken immers het beste.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld