Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, januari 19, 2010 18:46 - Geen reacties

Bouw Kavel 2 op Oosterdokseiland van start

19
jan2010

MAB Development is gestart met de bouw van Kavel 2 op het Oosterdokseiland. Naast 12.500m2 kantoorruimte, zullen er ook 83 woningen komen en een grote foodplaza met een supermarkt. De bouwblokken die daar zullen verrijzen zijn van hvdn architecten, MaccreanorLavington Architects en baumschlager eberle.

In totaal wordt op Oosterdokseiland (ODE) 80.000m2 kantoorruimte gerealiseerd waarmee het de grootste kantoorlocatie in de binnenstad van Amsterdam is. Verder beschikt de locatie over diverse faciliteiten zoals horeca, winkels en de al gerealiseerde Openbare Bibliotheek van Amsterdam en het Conservatorium.

Cees van Boven, directeur MAB Development Nederland: “Door de diversiteit en de centrale ligging naast het Centraal Station ontstaat een binnenstedelijke dynamiek met een creatieve en informele cultuur. Het nieuwe gebied onderscheidt zich door stedelijk wonen en werken te combineren met genieten van het leven.”

Maarten van Poelgeest, wethouder Ruimtelijke Ordening van Amsterdam, benadrukt het belang van het Zuidelijke IJoeverproject en in het bijzonder het Oosterdokseiland voor Amsterdam: “Het eiland biedt ruimte aan grote organisaties en instellingen die zich willen vestigen in de binnenstad, zoals Vodafone. Daar zijn wij blij mee. Ook over de bouw van de woningen zijn we zeer verheugd.”

Op kavel 2 worden 65 koopappartementen en 30 sociale woningen aan de centrumzijde gerealiseerd. In totaal komen er 305 appartementen op ODE, met uitzicht over het water of de historische binnenstad.

Het stedenbouwkundig masterplan van het ODE is van Designed by Erick van Egeraat.

Bron: ArchitectenwebReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld