Vastgoedplatform

Speciale gebouwen - Gepost op dinsdag, januari 19, 2010 18:43 - Geen reacties

Woonboot voor duurzame leefstijl

19
jan2010

De Amerikaanse Joanna Borek-Clement heeft een woonboot ontworpen om de aandacht te vragen voor een meer ‘groene’ leefstijl en milieubesparende manier van bouwen. De Tafoni Floating Home is een conceptueel project dat gesitueerd is in Sausalito, California.
Met een woonboot staat volgens de architect de bewoner meer in contact met de natuurlijke omgeving dan stadsbewoners, onder meer doordat het vaartuig reageert op eb en vloed.

Verder wil Borel-Clement met haar project wijzen op het feit dat de traditionele bouw op het vaste land de natuur ernstig verstoort. Bij het bouwrijp maken van de grond wordt beplanting verwijderd, dat van invloed is op de leefomgeving van dieren. Bovendien levert bouwen veel afval op.

“Het voordeel van het gebruik van woonboten is dat het geen bouwgrond nodig heeft en gemakkelijk verplaatsbaar is naar een andere plek, zodat het water onder de boot weer kan herstellen.”

De Tafoni is een hoog en ruimtelijk ontwerp en bestaat voor een gedeelte uit geperforeerde muren zodat het zicht op de omgeving zo weinig mogelijk belemmerd wordt. Het is opgebouwd uit modules die in een hoge oplage geproduceerd kunnen worden zodat zuinig met energie en natuurlijk bronnen omgesprongen wordt.

Bron: ArchitectenwebReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld