Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, februari 23, 2012 10:22 - Geen reacties

Bostoen lanceert nieuwste generatie gecertificeerde passiefhuizen

23
feb2012

Met Power Passief luidt Bostoen de toekomst van bouwen en wonen in. Passief en nulenergie zijn immers het enige realistische antwoord op de stijgende energieprijzen en toenemende CO²-vervuiling. Door over te stappen naar Power Passief, kan een gemiddeld gezin van vier personen tot € 2.000 per jaar besparen aan energiekosten in vergelijking met een gemiddelde bestaande woning. De behoefte aan energie bij Power Passief is uiterst beperkt en wordt gehaald uit CO²-neutrale energiebronnen zoals een geothermische warmtepomp of zonnepanelen.

Power Passief of passief 2.0

Onderzoek en ontwikkeling vormen de fundamenten van Bostoen, de Vlaamse referentie in de passiefbouw. Dankzij haar doorgedreven toekomstvisie, is Bostoen het eerste Vlaamse bouwbedrijf met een traditioneel gebouwd passiefhuis.

Op de grootste bouwbeurs van België – Batibouw – neemt Bostoen met zijn nieuwste generatie passiefhuizen opnieuw een sprong voorwaarts in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Door de hernieuwbare energiebronnen ten volle te benutten, wordt de uitstoot van CO2 tot een absoluut minimum gereduceerd. Naast de voordelen van de eerste generatie passiefhuizen wordt voortaan best bonus casinos alle energie die nodig is om een woning in de winter te verwarmen of te verkoelen in de zomer, opgewekt via hernieuwbare bronnen. Hiermee verfijnt Bostoen het passiefconcept steeds verder, maar altijd binnen het gedachtengoed van het bedrijf, dat wooncomfort centraal stelt. Deze nieuwe generatie passiefhuizen steunt op twee belangrijke pijlers.

Ten eerste wordt er verstandig met energie omgesprongen. Doorgedreven isolatie zorgt er immers voor dat het energieverbruik van de woning met meer dan 80% daalt ten opzichte van de huidige nieuwbouwnorm.

Bovendien bevat elk passiefhuis een uitgekiend ventilatiesysteem. Power Passief implementeert een centraal ventilatiesysteem dat verse buitenlucht aanlevert en zuivert in de hoofdfilter. De warmte van de gebruikte binnenlucht die afgevoerd wordt, warmt via een wisselaar de koude buitenlucht op, zodat de ventilatie geen koude binnen brengt. Via afzonderlijke kanalen bereikt de verse lucht de verschillende woonruimtes in huis.

Uniek is het onafhankelijke ventilatiekeuringssyteem, dat garandeert dat het ventilatiesysteem in elke woning door onafhankelijke experts getest en goedgekeurd werd.

Bostoen is het enige bouwbedrijf dat deze bijkomende service en garantie aan haar klanten levert, en zet ook hier dus opnieuw de norm voor de sector.

De onafhankelijke externe partner meet of het systeem correct geplaatst en ingesteld werd, of het geluidsniveau onder controle is en meet de benodigde stroom per ventilatiestand, wat een correcte vergelijking met andere installaties mogelijk maakt. Ook de filters worden nagekeken, die zorgen dat het ventilatiesysteem schoon blijft en zuivere binnenlucht kan garanderen. De klant is dus zeker van een optimaal ingesteld ventilatiesysteem voor een gezond binnenklimaat.

Ten tweede wordt de overige 20% energie die nog nodig is in het Power Passief concept volledig opgewekt door middel van hernieuwbare energiebronnen. Alle energie die nog nodig is om de woning te verwarmen, af te koelen of van electriciteit te voorzien, is afkomstig van ondermeer een geothermische warmtepomp en een minimum aan zonnepanelen. De nieuwste generatie passiefhuizen implementeert deze standaard en neemt zo een sprong voorwaarts in de strijd tegen de opwarming van de aarde en de stijgende energieprijzen.

Deze nieuwste generatie passiefhuizen is nu al in regel met de Europese richtlijn die aangeeft dat over 8 jaar alle nieuwe gebouwen Bijna Energie Neutraal (BEN) moeten zijn. Power Passief bouwt vandaag een hedendaagse woning volgens de normen van 2020. Het is een ecologisch en financieel verantwoorde keuze zonder compromissen te sluiten op het vlak van wooncomfort. Power Passief is nu al geïmplementeerd in alle nieuwbouwprojecten van Bostoen, zowel op grond van de klant als in de projecten op grond van Bostoen.

Passief in cijfers

Sinds 2009 leverde Bostoen 130 passiefhuizen op. Ondertussen bouwde het bedrijf al zeven passief kijkwoningen: in Herzele, Eeklo, Eke, Bredene, Oostende, Lochristi en Evergem. Geïnteresseerde kopers kunnen een nachtje in het kijk-Passiefhuis van Lochristi doorbrengen om zelf te ervaren hoe goed het leven is in een gecertificeerde, nieuwste generatie passiefhuis van Bostoen.

Bron: BostoenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld