Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op zondag, november 29, 2009 16:24 - Geen reacties

BNP Paribas Fortis weigert groene hypothecaire leningen

29
nov2009

BNP Paribas Fortis weigert groene hypothecaire leningen te verschaffen. Dat zegt sp.a-Kamerlid Dirk Van der Maelen, die de regering oproept banken te verplichten het systeem toe te passen. BNP Paribas reageert dat slechts enkele banken dit aanbieden via een woonkrediet.

Het gaat om een relancemaatregel, die de regering de voorbije maanden nam. Bedoeling is dat personen die een lening aangaan om in hun woning energiebesparende investeringen te doen, een intrestkorting krijgen van 1,5 procent. De banken geven de korting, maar kunnen ze achteraf recupereren bij de overheid.

“Je kan aan alle wettelijke voorwaarden voldoen en toch de intrestkorting mislopen omdat de bank niet wil meewerken. Zo weigert bijvoorbeeld BNP Paribas Fortis systematisch de intrestkorting voor groene hypothecaire leningen aan haar klanten te verlenen”, zegt Van der Maelen zondag in een mededeling.

“Het meest voordelig voor klanten”
BNP Paribas stelt dat “slechts enkele banken dit aanbieden via een woonkrediet”. “Bij een lening op afbetaling heb je geen notariskosten en geen dossierkosten. Wij zijn er van overtuigd dat onze aanpak momenteel het meest voordelig is voor onze klanten.”

“Als je tarieven van de woonkredieten op dit moment bekijkt, is het op dit moment ook interessanter met het groen-plus krediet te werken, dat een tarief heeft van 4 procent voor alle bedragen en looptijden”, argumenteert de bank verder. “Dus stellen dat we liever consumentenkredieten verkopen dan woonkredieten omdat we daar meer zouden op verdienen, is echt niet correct.”

Bron: De MorgenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld