Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, november 12, 2010 10:28 - Geen reacties

Bijna 30.000 woningen vergund in eerste semester

12
nov2010

De woningbouw in België heeft na enkele mindere jaren weer de wind in de zeilen. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden bijna 30.000 vergunningen afgeleverd voor nieuwbouwwoningen, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. Het is geleden van de periode 2005-2006 dat de bouwvergunningen dergelijk niveau bereikten.

Volgens de cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische informatie van de federale overheidsdienst Economie werden van januari tot en met juni 17.250 bouwvergunningen afgeleverd voor nieuwbouw, goed voor meer dan 29.700 nieuwe woningen (eengezinswoningen en flats). Dat is een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Verlaagd btw-tarief
Vooral tijdens het tweede kwartaal scheerden de bouwvergunningen hoge toppen. Dat is een gevolg van het aflopende verlaagde btw-tarief op een schijf van 50.000 euro, luidt het bij de Confederatie Bouw. Om van die verlaagde btw te kunnen genieten moest de bouwaanvraag voor april ingediend zijn, een deadline die veel bouwers nog probeerden te halen. Dat zijn dus de vergunningen die tijdens het tweede kwartaal afgeleverd werden. Het effect van die aanvragenrush loopt echter af en de Confederatie Bouw vreest dat het aantal toegekende bouwvergunningen tijdens de tweede jaarhelft zou kunnen dalen.

Ook het aantal afgeleverde vergunningen voor renovatie van woningen lag tijdens het eerste semester iets hoger dan vorig jaar. De Confederatie Bouw merkt wel een dalende trend op tijdens het tweede kwartaal.

Bron: HlnReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld