Vastgoedplatform

Speciale gebouwen - Gepost op woensdag, januari 20, 2010 17:19 - Geen reacties

Bankier Miami droomt van 975 meter hoge toren

20
jan2010

De Burj Khalifa lijkt zijn leven als hoogste toren ter wereld nog lang niet zeker te zijn. Terwijl een aantal Arabische landen al hogere gebouwen hebben aangekondigd, droomt ook een leenbankier in Miami van een supertoren in zijn stad. Miapolis zou 975 meter hoog moeten worden.

Deze ‘stad in een stad’ is 157 meter hoger dan de Burj Khalifa en moet komen te staan op Watson Island. Momenteel is hier het attractiepark Jungle Island op gevestigd. Guillermo Socarras, directeur van een kredietverstrekker in Miami, wil in ruil voor het eiland de schulden van het noodlijdende park afkopen.

Architectenbureau Kobi Karp heeft al ontwerpen voor de toren gemaakt. Binnen het 160 verdiepingen tellende Miapolis zijn een pretpark, een beursvloer, een observatorium, een winkelcentrum, restaurants, woningen, kantoren, een hotel en zwembad voorzien.

Ondanks deze concrete ideeën is het project met grote schimmigheid omgeven. De plaatselijke autoriteiten zeggen volgens de Miami Herald dat er niets in de planning is. Enkele ‘investeerders’ die op de website van Miapolis worden genoemd, melden recent geen zakelijk contact met Socarras te hebben gehad.

Voorlopig blijft Socarras dus 975 meter in de lucht fietsen.

Bron: ArchitectenwebReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld