Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, mei 4, 2010 15:51 - 3 Reacties

Appartement zit vol scheuren en barsten

04
mei2010

Annemie Craeymeersch uit Roeselare is de wanhoop nabij. Het appartement dat ze in 1992 kocht op de hoek van de Noordlaan en de Gitsestraat in Roeselare zit vol scheuren en barsten. Met een opmerkelijke actie, waarbij ze haar flat ‘te koop’ aanbiedt, hoopt ze alsnog een oplossing voor de netelige kwestie te forceren.

Je kan er niet naast kijken. Aan de ramen van het appartement op de eerste verdieping op de hoek van de Noordlaan en de Gitsestraat staat in koeien van letters te lezen: ‘Appartement vol barsten en scheuren te koop en te bezichtigen’.

De opmerkelijke actie is de laatste strohalm waar eigenaar Annemie Craeymeersch zich aan vastklampt om een einde te maken aan haar lijdensweg die al veertien jaar duurt.

‘Doorkijkmuren’
Een bezoek aan de bewuste flat leert dat de tekst niet overdreven is. Vanuit de hal kan je door een scheur in de ernaast gelegen werkruimte gluren. Hetzelfde verhaal in de woonkamer: door een scheur in de muur van bijna een centimeter dik, kijk je in de slaapkamer en vice versa. Ook in de badkamer en keuken vertonen de muren en plafonds scheuren en barsten.

‘Het is zo erg dat mijn moeder, aan wie ik het appartement verhuurde, hier niet meer durft slapen en een tweede flat diende te huren’, zucht Annemie Craeymeersch.

De lijdensweg van Craeymeersch begon in 1996. ‘Ik heb dit appartement in 1992 gekocht, maar vier jaar later werden de eerste scheuren in de muren zichtbaar’, zegt zij. ‘Ik contacteerde de verantwoordelijke van het appartementsgebouw en de bouwheer, maar vond geen gehoor. Omdat de problemen verergerden en ik vermoedde dat ook de andere appartementen mankementen vertoonden, belegde ik in 2000 een bewonersvergadering. Maar ik kreeg geen respons. Wellicht waren de andere bewoners bang om te reageren omdat sommigen hun flat huurden van de bouwheer.’

Stoet van experts
Annemie stond alleen en nam een advocaat onder de arm. Maar ook dat leverde aanvankelijk weinig of geen resultaat op.

Tal van bouwexperts en ingenieurs passeerden de revue. ‘Telkens kwam de discussie op hetzelfde neer: volgens de bouwheer lag het probleem bij een verzakking van de vloerplaten, terwijl er duidelijk iets schort aan de fundering en de stabiliteit van het gebouw’, beweert Annemie.

In 2004 kende de rechtbank van Kortrijk Craeymeersch een voorlopige tussenkomst toe van 40.000euro, maar dat vindt zij totaal ontoereikend.

Wel liet de bouwheer in 2006-2007 werken uitvoeren aan het gebouw, maar volgens Annemie Craeymeersch brachten die geen zoden aan de dijk en worden de scheuren en barsten sindsdien alleen maar groter.

‘De maat is vol. Overal word ik met een kluitje in het riet gestuurd of zijn sommigen er alleen op uit om munt uit mijn ellende te slaan. De kosten aan experts en advocaten lopen torenhoog op.’

Morele schade
Binnenkort starten de werken voor de heraanleg van de Noordlaan en Annemie vreest dat de eventuele trillingen tijdens de werkzaamheden haar appartement geen deugd zullen doen.

Om te vermijden dat de schade aan haar flat in verband wordt gebracht met de wegenwerken, komt zij nu met haar verhaal naar buiten en eist zij met de tekst op haar ruiten dat de bouwheer haar appartement terugkoopt en daar nog een morele schadevergoeding voor het leed van de voorbije jaren aan toevoegt. Desnoods wil zij de hulp van het VTM-programma Red Mijn Huis inroepen.

Bron: Het Nieuwsblad3 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

katrien dedeyne
jan 1, 2011 13:26

Ik woon in de buurt van het appartement dat vol barsten zit. Moedig om dat aan je raam te hangen vond ik toen al! Nu hangt er ook weer iets aan: “TE KOOP ?????” Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het iets uithaalt. Wel vreemd dat er nog geen reacties kwamen, waarom krijgt dit niet meer media-aandacht??? Dit zou in alle kranten moeten komen, nu, niet als het helemaal instort en misschien zelfs slachtoffers maakt onder voorbijgangers of onder de bewoners. ‘Men’ had iets moeten ondernemen zal het dan weer klinken, ‘men’ wist het al lang dat er iets fundamenteel fout was met dat gebouw maar ‘men’ heeft niets ondernomen. Ik hoop dat ‘men’ het zo ver niet zal laten komen. Succes Annemie, ik hoop dat je steun vindt en eerlijk vergoed wordt. Jij neemt immers je verantwoordelijkheid wél op door dit aan te pakken. Als er iets met het gebouw gebeurt zal ‘men’ in ieder geval niet meer kunnen doen alsof ‘men’ van niets wist. Sterkte! Katrien.

Greet
okt 31, 2011 20:42

hoi,

ik zit met hetzelfde probleem !!!! Ben al “blij” dat ik niet de enige ben want alles lijkt zo hopeloos !!!! mijn huis zit aan mijn ene muur ook met zo een grote barsten ! als je dat aan iemand vertelt, gelooft niemand het, totdat ze het met eigen ogen zien ! ik heb de helft van mijn huis laten afbreken, en een nieuw gedeelte laten bouwen. Vier jaar later, weer hetzelfde probleem !!! De ene firma komt, ze kunnen het niet verhelpen … De andere firma komt, het is niet hun ding ! Uiteindelijk toch een firma gevonden, het gaat om een BOUWFOUT !!! Al het werk en mijn geld (waar ik heel hard moet voor werken) zijn voor niets geweest !! Er moet nu een expertise volgen, en dan, tja, ik weet het niet !! Verkopen? Is geen optie, wie koopt dat ???
Ik ben al wat blij dat ik niet de enige ben met dit probleem, want je vindt er zo weinig over, en tja, waar moet je met dat probeem naartoe ???
groeten
Greet

hendrik
nov 15, 2011 22:37

Beter voorkomen dan genezen zou ik zeggen… Dus bij de aankoop een vastgoed- professioneel onder de arm nemen die aan UW kant staat! De vastgoedcoach, makelaar aan koperskant! http://www.vastgoedcoach.be

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld