Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, december 13, 2010 10:58 - Geen reacties

Afbouw subsidies zonnepanelen verloopt minder snel dan gepland

13
dec2010

De geplande versnelde afbouw van de subsidies voor  zonnepanelen start op 1 juli 2011 en niet op 1 april 2011. Dat maakt Vlaams minister Freya Van den Bossche vrijdag bekend.

Enkele weken geleden lanceerde minister Van den Bossche haar plannen om de financiële steunregeling voor hernieuwbare energie aan te passen. De minister rekende erop dat de nieuwe regeling nog in 2010 door het parlement zou worden goedgekeurd via het programmadecreet. Maar dat gebeurde niet doordat de band met de begroting te zwak bleek. Uiteindelijk moesten de plannen in een ‘gewoon’ ontwerpdecreet gegoten worden.

In dat ontwerpdecreet staat nu dat de subsidies voor zonnepanelen niet verlaagd worden op 1 april 2011, maar op 1 juli 2011. Er wordt bovendien een onderscheid gemaakt voor grote zonneparken. Zo zal de financiële steun voor grote installaties – die hun elektriciteit verkopen – sneller worden afgeroomd dan voor installaties die de elektriciteit zelf gebruiken.

Een andere bijsturing van de subsidieregeling voor hernieuwbare energie bestaat erin dat steenkoolcentrales die worden omgebouwd tot biomassacentrales nog slechts 70 procent van de certificaten krijgen. Voor de enige bestaande steenkoolcentrale die al is omgebouwd, een oude centrale van Electrabel, werd een aparte regeling getroffen. Die centrale zal 10 jaar lang 89 procent van de certificaten krijgen.

Door het bijsturen van de subsidieregeling rond de zonnepanelen en de Electrabel-centrale, zullen volgens Van den Bossche alle elektriciteitsverbruikers samen tegen 2020 ongeveer 600 miljoen euro minder moeten betalen voor hun stroomfactuur.

Bron: KnackReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld