Vastgoedplatform

Nieuws België, Evenementen - Gepost op dinsdag, oktober 25, 2011 10:32 - Geen reacties

10de editie van Bouw & Reno

25
okt2011

10de editie van Bouw & Reno, Antwerp expo, 14 tot 22 januari 2012

Heb je bouw- of renovatieplannen? Wil je graag je interieur verfrissen of je woning uitbreiden? Een nieuwe keuken of badkamer kopen? Of eindelijk je dak eens degelijk isoleren? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan bouw & reno, van 14 tot en met 22 januari in Antwerp expo. Daar vind je alle mogelijke nuttige tips en advies, adressen en ideeën voor een geslaagd bouw- of verbouwproject. En nog veel meer.

Meer dan 245 exposanten
Op bouw & reno krijg je negen dagen aan een stuk een overzicht van wat de bouwsector op dit ogenblik zoal te bieden heeft: bouwmaterialen en bouwbedrijven, keukens en badkamers, deuren, ramen, verwarming, elektriciteit, domotica, vloer- en wandbekleding, dakwerken, isolatie, zonnepanelen, open haarden, kachels, trappen, verlichting, veranda’s …
Met meer dan 245 exposanten onder één dak volstaat één bezoek om helemaal op de hoogte te zijn van de laatste mogelijkheden,de nieuwste technieken en de meest recente ontwikkelingen in de bouw- en renovatiesector.

Gratis professioneel bouw- en renovatieadvies in hal 1

Na de succesrijke ervaring in 2011 kan je ook dit jaar tijdens bouw & reno weer gratis bouwadvies of financieel advies krijgen. En dat zal vele bezoekers zeker goed van pas komen. Want er komen steeds meer regeltjes, normen en verplichtingen bij. Bouwregelgeving, veiligheidscoördinatie, ruimtelijke structuurplannen, energienormen, akoestische normen … Goed advies is dan ook bijzonder welkom. Je kan vandaag echt niet meer beginnen bouwen of renoveren zonder je terdege voor te bereiden en de nodige informatie in te winnen. En uiteraard moet je weten wat je financiële mogelijkheden en beperkingen zijn, hoeveel geld je kan lenen , op welke premies je recht hebt, enzovoort. Kortom, iedereen met (ver)bouwplannen heeft steeds meer vragen en is op zoek naar duidelijke, objectieve en professionele antwoorden daarop. Die krijg je tijdens bouw & reno in hal 1, waar onder meer de Bouwunie, IZEN energy systems, de Stad Antwerpen, BNP Paribas Fortis en het Vlaams Informatiecentrum (1700) paraat zullen staan met hun beste medewerkers.

Bouwunie
Op de stand van Bouwunie krijg je advies rechtstreeks van de vakman. Bouwunie nodigt tijdens bouw & reno vakmensen uit alle sectoren uit, en die zijn daar niet om hun eigen product te verkopen, maar om professionele, objectieve informatie te geven. Bij het uitvoeren van eender welk project zijn er immers tal van praktische zaken, vaak details maar toch ook belangrijke items, waar je rekening moet mee houden. Bijvoorbeeld met de keuze van de juiste materialen of toepassingen. Als je hier niet in thuis bent, kan je zelf op zoek gaan, maar dreig je verloren te lopen in het enorme aanbod. Bovendien zijn er telkens weer nieuwigheden die je als buitenstaander maar moeilijk op hun juiste waarde kunt
beoordelen. Beroep doen op het advies van een vakman is dan ook de beste manier om snel en goed geïnformeerd te zijn.

IZEN energy systems
Hier kan je advies krijgen over alles wat te maken heeft met duurzame en hernieuwbare energie. IZEN heeft immers reeds meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en verkopen van zonlichtsystemen voor warmte en elektriciteit, warmtepompen voor ruimteverwarming en nu ook windenergie.
IZEN is zonder meer een toonaangevend bedrijf op dit vlak in België.

Stad Antwerpen
Bij het bouwen en/of renoveren van een woning komt heel wat kijken. Ook in ’t Stad.
Op deze stand krijg je antwoorden op, al je vragen over kopen of huren, bouwen of verbouwen, woonkwaliteit en premies in de Stad Antwerpen. Verder ook advies over je concrete bouw- of verbouwplannen, over duurzaam en ecologisch wonen en zelfs hulp bij de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning.

BNP Paribas Fortis
Op enkele uitzonderingen na moeten we allemaal geld lenen om te kunnen bouwen of (grondig te) renoveren. Een (ver)bouwproject heeft dan ook een jarenlange impact op je budget. Daarom is het belangrijk te weten welke financierings- en verzekeringsformules best passen bij jouw persoonlijke situatie en wijzigende behoeften. Voor financieel advies kan je tijdens bouw & reno terecht bij BNP Paribas Fortis. Ook over de mogelijke fiscale voordelen voor energiezuinig wonen en over die van een ‘groene lening’.

De ‘1700’
De Vlaamse Infolijn is de afdeling binnen de Vlaamse overheid die burgers, bedrijven en voorzieningen wegwijs maakt in, en informatie verschaft over, de overheid. Dit doen ze onder meer via het bekende gratis nummer 1700, maar nu ook tijdens bouw & reno, in de advieszone in hal 1.
Vanzelfsprekend zullen hier vooral experten en specialisten van bouwen en renoveren de bezoekers te woord staan.

Gratis inschrijven
Wie geïnteresseerd is in gratis en professioneel advies kan (en moet!) een afspraak maken via de website vwww.bouwreno.be. Let wel, heb je een afspraak gemaakt? Dan moet je ook stipt op het afgesproken
uur ter plaatse zijn, anders vervalt je beurt.
Het advies duurt 20 minuten.

Infosessies
Tijdens bouw&reno zullen er zoals de vorige jaren ook weer enkele bijzonder interessante infosessies doorgaan. Meer informatie daarover in een volgend persbericht.

Alle informatie vind je ook uitgebreid terug in de gratis bouw & reno-catalogus, verkrijgbaar op de beurs.
bouw & reno praktisch

Plaats: Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
Data: van zaterdag 14 tot en met zondag 22 januari 2012Openingsuren:Za en zon: 10u tot 18u
Ma, di, wo en do: 14u tot 18u
Vrijdag 20 januari: nocturne 14u tot 22u
Toegangsprijs:
8 euro/persoon
Gratis toegang voor kinderen tot en met 16 jaar, vergezeld door een volwassene.
Kinderopvang:
Gratis voorzien tijdens het weekend voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.
Openbaar vervoer:
Tram 2 Linkeroever – Hoboken
Tram 6 Luchtbal – Olympiade
Info: www.bouwreno.be

Bron: ArtexisReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld