Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, mei 11, 2010 17:06 - 1 Reactie

“De Link” verkozen als naam voor nieuwe kantoortoren aan Gent Sint-Pieters

11
mei2010

‘De link’, zo luidt de naam van de nieuwe kantoortoren aan de Gentse Fabiolalaan, ontworpen door Poponcini & Lootens. De jury koos deze naam uit de meer dan 350 inzendingen die de online wedstrijd van Euro Immo Star opleverde. Euro Immo Star is verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het nieuwe stadsdeel naast het station Gent Sint-Pieters en maakte het ontwerp van het eerste kantoorgebouw in deze zone in maart al bekend.

Door mee te zoeken naar een klinkende naam voor het gebouw had iedereen de mogelijkheid om mee de identiteit van deze nieuwe stadswijk te bepalen en zo mee een stukje geschiedenis te schrijven. De jury bestond uit de voormalig Gents burgemeester Frank Beke, de architect van de kantoortoren Patrick Lootens, Gents stadsdichter Peter Verhelst en de communicatieverantwoordelijke van Euro Immo Star Gwenn Nevelsteen.

Gelaagde betekenis

Uit alle inzendingen vond de jury ‘De link’ unaniem de best klinkende naam. Deze naam werd ingezonden door de Gentenaar Angelino Jacobs. “Heel wat voorstellen legden de relatie met het rijke historische verleden van Gent”, zegt Frank Beke, “maar de toren is juist het begin van een heel nieuwe stadswijk en dat moest volgens ons ook weerspiegeld worden in de naam.” Patrick Lootens vult aan: “Bovendien heeft ‘De link’ een gelaagde betekenis. Het verwijst naar de verbinding van het nieuwe stadsdeel met het station, het oude centrum en de omliggende wijken, of nog de band tussen boven–onder, heden-verleden, waarmee we ook in ons ontwerp rekening gehouden hebben.” “Naast de diepere betekenis ligt de naam ook gewoon goed in de mond en kan je er grafisch straffe dingen mee doen,” zegt Peter Verhelst.

Lees meer op: www.vlaamsearchitectuur.be1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Roland Rotsaert
mei 17, 2010 19:19

In de veronderstelling dat het om het gebouw gaat dat waarvan de foto naast het artikel staat: is dat een toren? Ik denk dat Gentenaars (en niet alleen zij) toch een ander idee van torens hebben…

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld