Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, mei 11, 2010 16:33 - Geen reacties

Groen licht voor project Stationsstraat Weert

11
mei2010

De gemeente Weert, Bouwfonds Ontwikkeling en Wonen Weert hebben overeenstemming bereikt over herontwikkeling van de Stationsstraat. De voortgang van het project was lange tijd onzeker. Na het afhaken van een projectontwikkelaar en het slechte economisch klimaat, is er door Bouwfonds Ontwikkeling samenwerking gezocht en gevonden met Wonen Weert. Wonen Weert investeert door de aankoop van 77 huurappartementen met parkeerplaatsen circa 14 miljoen euro.

Om het plan financieel haalbaar te maken heeft de gemeente haar intentie uitgesproken 77 parkeerplaatsen te kopen. Om een integrale ontwikkeling van het plangebied mogelijk te maken, wordt de gemeenteraad ook voorgesteld de panden van familie Hoes aan te kopen. Na het bouwrijp maken van de locatie, wordt de locatie Hoes verkocht aan Bouwfonds Ontwikkeling. Verder draagt de Provincie Limburg via subsidies bij aan de haalbaarheid van het plan. De totale investering in het project Stationsstraat is begroot op circa 32 miljoen euro.

De betrokken partijen hebben een hoofdlijnenakkoord gesloten dat verder uitgewerkt wordt in een aantal overeenkomsten. Deze overeenkomsten worden op woensdag 14 juli 2010 voorgelegd aan de gemeenteraad. Gezien het sociale en economische belang, wil de gemeente Weert het Stationsgebied zo snel mogelijk herstructureren. Verantwoordelijk wethouder Anton Kirkels: “Er is een bepalende doorbraak in het proces. Zodra de vervolgovereenkomsten zijn getekend, kunnen we echt van start. Het is nu of nooit, en ik heb er vertrouwen in dat we er nu klaar voor zijn.”

De bouwvergunning voor het Stationskwartier wordt begin juni 2010 aangevraagd. Naar verwachting worden de nu nog aanwezige panden vanaf oktober 2010 gesloopt. De bouwstart is gepland in december 2010 en de oplevering is naar verwachting eind 2012.

Bron: Limburgse CourantReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld