Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, november 24, 2010 10:01 - Geen reacties

Woonnood speelt Brusselaars parten

24
nov2010

Bijna twee jaar nadat het Brussels parlement de ordonnantie goedkeurde over de invoering van een verzekering gewaarborgd wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, kunnen Brusselaars die een woning willen kopen nog altijd geen beroep doen op zo’n verzekering.

In de begroting van 2011 zijn er al evenmin middelen voor  ingeschreven, verklaarde Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) dinsdag.

De verzekering gewaarborgd wonen is een gratis verzekering voor  mensen met een klein of gemiddeld inkomen die een hypothecaire lening afsluiten voor het bouwen, kopen of renoveren van een woning.

Wanneer een kandidaat plots onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt, voorziet de overheid een tegemoetkoming in de aflossing van de lening.

In Vlaanderen bestaat de regeling al jaren en ook Brussel besliste  twee jaar geleden om de verzekering in te voeren. Het Brussels  gewest kampt immers met grote woonnoden. De grote bevolkingsaangroei in het gewest zet druk op de woonmarkt. Tegelijk jagen de hoge woningprijzen gezinnen de stad uit.

Opmerkelijk is dat de Brusselse regering voor 2011 156 miljoen euro uittrekt voor woonbeleid, maar niets voor de verzekering  gewaarborgd wonen. Zo krijgt het Brussels Woningfonds, dat goedkope leningen biedt aan mensen met een laag inkomen, fors meer middelen, net omdat meer Brusselaars een eigen huis zouden kunnen kopen.

Debaets heeft aangekondigd staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis aan te manen om snel werk te maken van de nodige uitvoeringsbesluiten.

Bron: KnackReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld