Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, april 1, 2010 16:27 - Geen reacties

Woningcorporatie AlleeWonen start met passiefhuisrenovatieproject

01
apr2010

De woningcorporatie AlleeWonen in Roosendaal start met een passiefhuisrenovatieproject. Het passiefhuisniveau waar AlleeWonen aan werkt is van oorsprong een Duits woningbouwtype. Het project gaat uit van een extreem goede schilisolatie, waardoor er een minimale warmtevraag is. In Nederland is het aandeel passiefhuizen nog beperkt.

Het Rotterdamse project Sleephelling gold als voorbeeldproject op het gebied van passiefhuisniveau. Het ging hierbij echter om `slechts` 15 etagewoningen die op passiefhuisniveau werden gebracht. Het project van AlleeWonen is veel groter. Bij AlleeWonen gaat het om de renovatie van 246 huurwoningen naar passiefhuisniveau in de naoorlogse wijk Kroeven. Dat maakt het project meteen het grootste passiefhuisniveauproject in Nederland.

In Roosendaal wordt niet alleen gewerkt aan renovatie met passiefhuisniveau. De komende jaren zullen eveneens 102 passiefhuizen als nieuwbouw verrijzen in de stad. Volgens projectleider Robert van Rede van AlleeWonen krijgen de woningen buitengevelisolatie enerzijds en anderzijds een nieuwe buitenmuur van geprefabriceerde houtskeletbouwelementen van VDM.

Bron: EnergieGids.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld