Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 1, 2010 16:43 - Geen reacties

André Bergen (ex-KBC) bestuurder bij Cofinimmo

01
apr2010

André Bergen wordt voorgedragen als bestuurder bij de vastgoedbevak Cofinimmo. De voormalige topman van KBC is sinds zijn vertrek aan de Havenlaan gegeerd voor zijn ervaring in de financiële wereld.

Het voorstel om Bergen tot bestuurder te benoemen staat te lezen in de oproeping voor de algemene vergadering van Cofinimmo. Die heeft op 30 april plaats.

André Bergen zal bij de vastgoedbevak een ex-collega tegen het lijf lopen: voorzitter André Dirckx. Zij waren voor 1998 allebei lid van het directiecomité van de Generale Bank.

Er zetelen in de raad van Cofinimmo ook actieve bankiers (Xavier de Walque van Dexia Bank, Alain Schockert van Bank Degroof) en een verzekeraar (Robert Franssen, topman van Allianz Belgium) in dat orgaan. De raad van bestuur van Cofinimmo telde tot nu toe 12 leden.

Bergen zal het wellicht niet bij Cofinimmo houden. Hij wordt ook voorgedragen als Belgische bestuurder bij de fusiebeurs NYSE Euronext. Euronext publiceert de oproeping voor zijn algemene vergadering in april.

Door het afblazen van de beursgang van Taminco ging de uitbreiding van de bestuursraad van de Gentse chemiegroep niet door. André Bergen, die was voorgedragen als onafhankelijke bestuurder, trad dan ook niet toe tot dat orgaan.

Cofinimmo vermeldt in zijn jaarverslag 2009 de prognoses voor het huidige boekjaar. Verwacht wordt dat de netto-verhuurinkomsten stabiel blijven op 197,9 miljoen euro. Het nettoresultaat zou stijgen van 92,4 tot 105,7 miljoen euro. Het dividend voor 2010 zou vergelijkbaar zijn met dat voor 2009 (bruto 6,50 euro per aandeel).

Bron: De MorgenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld