Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, juni 9, 2010 16:32 - Geen reacties

Woningbouw door ketenintegratie goedkoper

09
jun2010

Bouwconcern Dura Vermeer en woningcorporatie Com•wonen presenteren vanmiddag op de Provada hun eerste ervaringen met ketenintegratie bij ‘Het Mooie Plan’ in Rotterdam-Lombardijen. Het project kon door ketenintegratie twaalf procent onder budget gebouwd worden, zeggen beide partijen.

Op de Provada wijden Dura Vermeer en Com•wonen woensdagmiddag een expertmeeting over hun ambities en ervaringen met ketenintegratie.

Bij ketenintegratie wordt afscheid genomen van de traditionele opdrachtgever-versus-opdrachtnemer-verhouding, en dragen de verschillende partijen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het bouwproces. Bij de gezamenlijke verantwoordelijkheid hoort ook het delen van de winst. Van de behaalde besparingen hebben beide partijen profijt.

Met Com•wonen is Dura Vermeer een vijf jaar durende pilot gestart om te kijken wat ketenintegratie voor beide partijen kan opleveren. Het eerste resultaat van deze samenwerking is de eerste fase van ‘Het Mooie Plan’ in Rotterdam-Lombardijen.

De 125 woningen in dit plan zijn twaalf procent onder budget uitgevoerd, wat overeenkomt met een besparing van circa twee miljoen euro. Het project is circa zes weken eerder opgeleverd dan gepland en bijna een derde van de woningen is opgeleverd zonder opleverpunten – onderdelen van de bouw die nog niet het gewenste opleverniveau hebben. Bij de overige twee derde van de woningen waren er maximaal drie opleverpunten.

Het ontwerp is gemaakt door Joke Vos architecten.

Woningcorporatie Ymere, met wie Dura Vermeer een pilot co-makership is gestart, is naast mede-organisator eveneens deelnemer aan het debat vanmiddag, dat wordt geleid door Felix Rottenberg. De Provada wordt gehouden in de Amsterdamse Rai en vindt plaats van dinsdag 8 juni tot en met donderdag 10 juni.

Bron: Architectenweb.nl



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld