Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op zondag, februari 13, 2011 17:11 - Geen reacties

Woningbijstand vooral bij defect aan verwarming

13
feb2011

Naast de traditionele pechverhelping op de weg biedt VAB sinds april 2008 ook woningbijstand aan. In ongeveer de helft van de gevallen (52 procent) worden de VAB-vakmannen opgeroepen voor problemen met de verwarmingsinstallatie, zo blijkt uit het eerste jaaroverzicht van de interventies in de woningbijstand.
De andere interventies betreffen het sanitair (20 pct), de elektriciteit (12 pct), daken en goten (11,5 pct), deuren en ramen (4,5 pct).

Bij pech aan de verwarmingsinstallatie gaat het vaak over defecte pompen of expansievaten. In veel gevallen wordt de VAB-vakman ook opgeroepen voor vervuilde brandstoffilters, waardoor er te weinig toevoer is van stookolie. De meeste problemen met het sanitair zijn verstoppingen of lekkages aan de waterleidingen en kranen. Voorts wordt VAB vooral opgeroepen voor kortsluitingen en slechte contacten, verstopte of versleten dakgoten, verschoven dakpannen, kapotte sloten, afgebroken sleutels en schade door inbraakpogingen.

Heel wat problemen met de verwarming kunnen gemakkelijk vermeden worden door de verwarmingsketel regelmatig te laten onderhouden, zegt VAB in de mededeling over het jaaroverzicht. Sinds 1 juni 2007 is dit overigens verplicht in Vlaanderen. Verwarmingsinstallaties op gas moeten tweejaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen, installaties op stookolie en vaste brandstof (hout, steenkool enz.) jaarlijks.

Volgens de pechverhelper is het in veel gevallen beter niet zelf aan het klussen te gaan en het werk aan een vakman over te laten om erger te voorkomen.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld