Vastgoedplatform

Speciale gebouwen - Gepost op vrijdag, februari 5, 2010 17:18 - Geen reacties

Woning die af en toe zijn kop op steekt

05
feb2010

De architecten van het London Eye doen ook aan opvallende woningbouw. Marks Barfield Architects ontwikkelde een concept voor een huis met een bouwdeel dat kan opstijgen. Voor de bouw van de eerste Villa Hush-Hush is inmiddels gemeentelijke goedkeuring in een vooralsnog geheim gehouden plaats verleend, zo maakte het bureau donderdag bekend.

Het concept van architect Steven Chilton bestaat uit een woning die af en toe zijn kop opsteekt, maar net zo gemakkelijk weer verdwijnt in het landschap. In combinatie met het simpele, kubistische ontwerp levert dit vanaf de buiten- en binnenkant een fascinerend schouwspel op.

De villa is verdeeld in vier onderdelen, waarvan twee kunnen opstijgen. Dit gebeurt met behulp van een reusachtige kolom, die met een snelheid van tien centimeter per seconde uit de grond omhoog komt. Het duurt vijf minuten voor het zwevende bouwdeel zijn hoogste punt bereikt. Dalen gaat iets sneller: in drie minuten is de bewoner weer geland.

Het zwevende gedeelte wordt in balans gehouden door een 260 ton wegende stalen plaat. Dankzij speciale schokdempers in de kolom kan het geheel zonder te bewegen overeind blijven staan tot windkracht 7. De kolom kan stijgen dankzij een stalen buis in de kern, die wordt aangedreven door motoren.

Of de Villa Hush-Hush er daadwerkelijk komt, is afhankelijk van de opdrachtgever. Deze moet nog besluiten of hij zijn goedkeuring verleent aan het concept.

Bron: ArchitectenwebReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld