Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, maart 5, 2009 10:46 - Geen reacties

Winnaars Belgian Building Awards

Tags:
05
mrt2009

Crisis of geen crisis, de Belgische architecten en bouwbedrijven blijven kwaliteit afleveren. De toppers worden traditioneel in de tweede week van Batibouw gelauwerd tijdens de Belgian Building Awards. Dit evenement, een organisatie van Trends, Top Bouw, de Belgische Architecten, Batibouw, de Confederatie Bouw en Bouwkroniek, bekroont de realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en bouwbedrijven. 

Voor het architectuurgedeelte van de BBA bereikten 77 inzendingen tijdig de redactie van Trends: 44 in de categorie ‘residentieel gebouw’ en 33 in de categorie ‘niet-residentieel gebouw’. Ter vergelijking: in 2008 waren dat er 129. Toch toonde de jury zich enthousiast. "Minder maar beter", luidde de conclusie. Zegt juryvoorzitter Jan Bruggemans. "We selecteren streng. En ik stel vast dat dit zich ook stilaan vertaalt in de kwaliteit van de inzendingen. Jaar na jaar zien we het niveau stijgen." 

De jury – professor-architect Jan Bruggemans, burgerlijk ingenieur Laurent Ney en burgerlijk ingenieur-architect DirkJaspaert – legt de lat heel hoog. Kwaliteit alleen volstaat niet, de jury gaat ook bewust op zoek naar innoverende en inspirerende projecten. 

De jury selecteerde vijf projecten. In de categorie ‘residentieel’ waren dat Woning H in Oosterzele van Jan De Vylder Architecten en woning VDH van Hans Verstuyft Architecten. De jury opteerde uiteindelijk voor het project van Jan De Vylder.             

In de categorie niet-residentieel selecteerde de jury drie projecten: Internaat Hof ten Bos (Brasschaat) van Bureau ZED, productiestudio’s voor Les Ballets (Gent) weer van Jan De Vylder Architecten en Cinéma Sauvenière (Luik) van Bureau vers plus de bien-être. Dit laatste project kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.             

De Prijs Cultureel Erfgoed, toegekend op voorstel van de architectuurjury, gaat dit jaar naar het  Musée de la Photographie in Charleroi. De Internationale Prijs is voor het bureau Greisch. Dit Luikse studiebureau realiseerde in samenwerking met sir Norman Foster het befaamde viaduct van Millau in Frankrijk.             

De prestigieuze Innovation Award, toegekend door leden van de Confederatie Bouw en het WTCB, gaat dit jaar naar twee laureaten: Wienerberger, voor zijn inspanningen om de geluidsisolatie van woningen te verbeteren, en Metasetech, voor zijn nieuwe veiligheidshaak.             

Durabrik en Algrondbo krijgen dit jaar de Keien van Bouwkroniek, een prijs voor de snelst groeiende Belgische bouwbedrijven.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld