Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, maart 23, 2010 17:28 - Geen reacties

Winkelhuren blijven onveranderd hoog

23
mrt2010

Winkeliers en vastgoedeigenaren staan steeds vaker lijnrecht tegenover elkaar in het huurbeleid. De roep om huurverlaging van winkeliers vindt geen gehoor in de vastgoesector. `Vastgoedbedrijven verhogen juist de huurlasten, om hun eigen crisis te bestrijden`, zegt Ingrid Ploegsma van vastgoedasdviseur Jones Lang LaSalle.

Vooral op nieuwe locaties zetten vastgoedeigenaren hoog in. Jelger Zee van brancheorganisatie Detailhandel Nederland krijgt steeds vaker klachten over extreme huurlasten. Vooral de explosief gestegen servicekosten zitten veel winkeliers dwars. De servicekosten stijgen door onder meer hogere beveiligings-, energie- en schoonmaakkosten. De servicekosten zijn voor de meeste winkeliers de afgelopen jaren met zo`n 30% omhoog gegaan.

`Tel uit je winst`, zegt Menno Postma van Vastgoed Intervisie, dat namens huurders met winkeleigenaren onderhandelt over huurverlaging. Samen met Jelger Zee maakt hij zich hard voor meer transparantie in de sector. Ze vinden dat er servicekostencommissies moeten komen waar ook huurders zitting in hebben.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld