Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, mei 10, 2010 16:21 - Geen reacties

Wetsvoorstel mede-eigendom dan toch nog gestemd

10
mei2010

Met de val van Regering was er laatste weken heel wat onduidelijkheid gerezen over het lot van het voorliggende wetsvoorstel. Buiten alle verwachtingen werd het voorliggende wetsvoorstel tot modernisering en transparanter maken van de werking van mede-eigendommen deze week toch nog binnen zowel Senaat als Kamer goedgekeurd. Tussen de verschillende politieke partijen was er eensgezindheid om deze belangrijke wetswijziging nog voor de ontbinding van Kamer en Senaat goed te keuren.

Het ontwerp heeft tot doel meer solidariteit tussen de mede-eigenaars, meer transparantie van de besluitvorming en een meer pragmatische houding voor het oplossen van de problemen te creëren.

In de nieuwe wet werd onder meer een regeling voor de deelverenigingen uitgewerkt.
Voortaan zullen twee soorten deelverenigingen in een gebouw of in een groep van gebouwen kunnen worden opgericht: deelverenigingen met rechtspersoonlijkheid en deelverenigingen zonder rechtspersoonlijkheid. Daarnaast voorziet de nieuwe wet onder meer nog in de statutaire vaststelling van de datum van de algemene vergadering, een regeling inzake ongeldige en blanco stemmen, een duidelijke regeling bij de overdracht van een kavel.

De nieuwe wet zal pas in werking treden 3 maanden na publicatie in het Belgisch Staatsblad. Net zoals bij de opvolging van de werkzaamheden zal CIB Vlaanderen u ook nu informeren omtrent alle nieuwigheden. In het kader van deze wet zullen ook diverse vormingen georganiseerd worden.

Bron: CIB VlaanderenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld