Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, december 4, 2009 18:16 - Geen reacties

Wetsvoorstel mede-eigendom besproken op de hoge raad voor de zelfstandigen en de kmo

04
dec2009

deurbellenOp dinsdag 1 december 2009 werd op de zitting van sectorcommissie 14 (Technische beroepen) van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO een ontwerpadvies met betrekking tot het voorliggende wetsvoorstel mede-eigendom behandeld. In dit advies vroegen de landmeters om henzelf en de architecten de exclusieve bevoegdheid toe te kennen voor het bepalen van de aandelen in de gemeenschappelijke delen van de mede-eigendommen.

CIB Vlaanderen en het BIV reageerden prompt op dit ontwerpadvies. Door de toewijzing van deze bevoegdheid aan landmeters en architecten worden personen uitgesloten die eveneens over de nodige expertise beschikken om deze toebedeling van aandelen in de gemeenschappelijke delen vast te stellen. De Hoge Raad volgt ons standpunt om naast landmeters en architecten ook andere erkende beroepen, die over de nodige expertise beschikken, bevoegd te maken. Het gewijzigde ontwerpadvies zal na goedkeuring op de plenaire zitting van de Hoge Raad aan de Senaat overgemaakt worden.

Eerstdaags wordt het advies van de Raad van State met betrekking tot het voorliggende wetsvoorstel verwacht. Na ontvangst zal binnen de Senaat over de verdere te ondernemen stappen gesproken worden. De dead-line voor de behandeling van het wetsvoorstel mede-eigendom binnen de Senaat loopt af op 21 december 2009.

Bron: CIB VlaanderenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld