Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, december 4, 2009 17:17 - 1 Reactie

BIV in de bres voor syndici

Tags: ,
04
dec2009

Voor de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO lag deze week een verzoek van de landmeters voor. Zij wilden landmeters en architecten exclusief bevoegd maken voor het bepalen van de aandelen in de gemeenschappelijke delen van een mede-eigendom.

Het BIV reageerde krachtig. Het is ondenkbaar dat een dergelijke bepaling niet door een vastgoedmakelaar zou kunnen gebeuren. Elke syndicus mag en moet het recht hebben zulks te doen.

De Raad aanvaardde het voorstel van het BIV om naast de landmeters en de architecten ook andere erkende beroepen, waaronder de vastgoedmakelaar, bevoegd te maken.

Daarmee wordt ook de kans sterk vergroot dat de wensen van het BIV straks vervat zijn in de komende wijziging van de wet op de mede-eigendom.

Bron: BIV1 Comment

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Brombeer
dec 24, 2009 11:09

Het BIV moet dringend in eigen boezem kijken.
Men heeft een tiental jaren geleden een groep ( dikwijls mekaar uitscheldende ) mensen bij mekaar gebracht en minister Laruelle een definitie opgedrongen van wie “wat en hoe”. Men heeft nog niet begrpen dat een syndicus of een rentmeester best geen makelaar is. Bovendien zijn de kennisvereisten totaal verschillend maar daar wordt onvoldoende rekening mee gehouden.
En ja een BIV-lid is bekwaam om aandelen in gemene delen te bepalen want elke persoon met voldoende gezond verstand kan dat bv. de architect, de notaris, enz….
Waarschijnlijk zoeken de landmeters, zoals dikwijls in dergelijke discussies, zich een stuk inkomen te verzekeren; en dan maar zeggen dat vastgoed duur is !

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld