Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, juni 22, 2011 20:46 - Geen reacties

West-Vlaanderen geeft geen vergunning voor verkaveling onder hoogspanningskabel

22
jun2011

Het provinciebestuur van West-Vlaanderen weigert een verkavelingvergunning toe tekennen voor een terrein in Heule (bij Kortrijk) omdat er een hoogspanningskabel boven loopt die een gevaar voor de gezondheid kan vormen. Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt, schrijven de Coreliokranten.

Achter in de tuin van Beatrijs Vanfleteren in Heule staat een immense pyloon. Aan de pyloon hangen zeven hoogspanningskabels die boven haar huis lopen, de straat over en verder over een immens stuk bouwterrein.

Al negen jaar tracht Beatrijs een verkavelingvergunning voor dat terrein te verkrijgen bij de stad Kortrijk. Die vraagt echter altijd maar nieuwe aanpassingen van de plannen.

Uiteindelijk trok ze naar de West-Vlaamse deputatie, de beroepsinstantie wanneer de stad een verkaveling weigert. Ook de deputatie weigert de verkavelingvergunning, vooral omdat er hoogspanningskabels over het perceel lopen die een gevaar voor de gezondheid zouden inhouden. De deputatie verwijst daarvoor naar studies van het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO) over het verband tussen leukemie en wonen onder hoogspanningskabels.

Door de beslissing van de West-Vlaamse deputatie is de grond van Beatrijs Vanfleteren plotseling de facto geen bouwgrond meer.
Ook voor netwerkbeheerder Elia is het nieuw dat een deputatie een verkavelingvergunning weigert omdat de grond onder hoogspanningskabels ligt. “Die uitspraak heeft verregaande gevolgen. We hebben het al moeilijk om in het dichtbebouwde Vlaanderen hoogspanningskabels te trekken. Deze uitspraak zal het er niet makkelijker op maken. Het zal ook de ongerustheid bij de bevolking doen toenemen. Ongerustheid voor iets waarvan het gevaar niet is bewezen.”

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld