Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, mei 19, 2010 15:52 - Geen reacties

Wat kunnen Vlaamse en Nederlandse architecten van elkaar leren?

19
mei2010

Volgens Michiel Riedijk kunnen Vlaamse en Nederlandse architecten heel wat van elkaar leren. Dat vertelde hij in een interview met Bouw & Wonen en Vlaamsearchitecuur.be in het kader van het kick off evenement van Benelux Architecture 2010 in het NAi in Rotterdam.

Benelux Architecture 2010 bestaat uit een reeks evenementen en een publiciteitscampagne met als doel ervaringen uit te wisselen tussen architecten van België, Nederland en Luxemburg om zo de sector een positieve stimulans te geven in een zware conjuncturele tijd.
De verspreiding van ervaringen, visies, wensen en noden, levert wederzijdse inspiratie en kruisbestuivingen op, legt marktkansen bloot en laat zien waar grensoverschrijdende kennis elkaar aanvullen en versterken.

Paneldebat
In aanwezigheid van zo”n 100 aanwezigen, waaronder architecten, project managers, stedenbouwkundigen en gespecialiseerde pers uit België, Luxemburg en Nederland, vond bij wijze van kick off evenement een paneldebat plaats met enkele ronkende namen: Liesbeth van der Pol (Nederlands Rijksbouwmeester), Joris Scheers (Vlaams Adjunct Bouwmeester), Nathalie de Vries (MVRDV), Michiel Riedijk (Neutelings Riedijk Architecten), Dikkie Scipio (Claus en Kaan), Marc Dubois (journalist en designmeester Kortrijk) en Laurent Ney.

Ook een ploeg van Bouw & Wonen en Vlaamsearchitecuur.be was aanwezig en kwam terug naar België met enkele interessante filmfragmenten waarin gepeild werd naar de verschillen tussen de Nederlandse en Vlaamse bouwcultuur.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be

Bron: www.vlaamsearchitectuur.be



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld