Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, mei 19, 2010 16:56 - Geen reacties

Arrestaties witwaszaak woningbouwcorporatie

19
mei2010

Een voormalig directielid van de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) in Hoofddorp en drie bestuurders van vastgoedbedrijven zijn woensdag opgepakt voor onder meer oplichting en witwassen van crimineel verkregen geld. Dat meldde het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM).

Ook een voormalig werknemer van de SGBB werd aangehouden. De inlichtingen- en opsporingsdienst van de VROM-Inspectie, die de aanhoudingen deed, onderzocht een aantal onroerendgoedtransacties waarbij de woningbouwcorporatie betrokken was. Door frauduleuze transacties is de SGBB waarschijnlijk voor miljoenen euro’s het schip in gegaan, stelt het OM.

De zaak kwam aan het rollen door meldingen die in 2008 binnenkwamen bij het ministerie van VROM en vorig jaar bij het Meldpunt Integriteit Woningcorporaties van de VROM-Inspectie. Bij woningen en bedrijfspanden in onder meer Amsterdam, Badhoevedorp, Hoofddorp, Houten en Nieuw-Vennep zijn invallen gedaan en is administratie in beslag genomen.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld