Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, januari 28, 2010 18:44 - Geen reacties

VUB koopt gebouw voor 22 miljoen euro

28
jan2010

De Vrije Universiteit Brussel telt 22 miljoen euro neer om een groot kantoorgebouw aan te kopen vlakbij campus Etterbeek. Het gebouw telt 10.000m² kantoorruimte en zal dienen om de internationale poot van de universiteit te herbergen.

De raad van bestuur van de universiteit heeft zopas het licht op groen gezet voor de aankoop van een kantoorgebouw aan de Pleinlaan 5, tegenover de huidige campus Oefenplein. Om het gebouw te bekostigen, kan de Vrije Universiteit Brussel rekenen op 15 miljoen euro van de Vlaamse overheid. Die steun was al in 2008 toegezegd.

Internationale poot
De Vrije Universiteit Brussel wil in het nieuwe gebouw haar internationale poot onderbrengen. “We kunnen nu iedereen die met internationalisering bezig is onder één dak brengen”, stelt VUB-rector Paul De Knop. Het gaat onder meer om het International Relations and Mobility Office (IRMO), het Institute for European Studies (IES), het Brussels Institute of Contemporary China Studies (BICCS) en het Vesalius College.

“Door die groepering kunnen we onze internationalisering een duidelijk gezicht geven”, zegt De Knop. “Het is een belangrijke stap in de aanloop naar de University of Brussels, ons ambitieus toekomstproject dat we samen met de ULB willen realiseren.”

Bron: De MorgenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld