Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, maart 20, 2009 14:11 - Geen reacties

Vraag naar duurzaam vastgoed neemt toe

20
mrt2009

De vraag naar duurzaam vastgoed kan de komende vijf jaar oplopen tot ruim 20 miljoen vierkante meter. Dat voorziet Elsbeth Quispel, verbonden aan de adviseur voor vastgoedgebruikers Jones Lang LaSalle. Voor huurders van kantoorpanden is het afsluiten van een nieuw huurcontract een kansrijk moment om eisen te stellen aan de duurzaamheid.

Een huurcontract voor kantoren heeft in regel een looptijd van vijf of tien jaar. Huurders moeten beslissen of ze voor het gebouw willen bijtekenen in zijn huidige staat. Vanwege het huidige overaanbod aan kantoren is het kansrijk om aan te dringen op kwaliteitsverbetering van het pand. Quispel adviseert huurders om voorstellen in te dienen waarbij de investeringen voor beide partijen de moeite waard zijn. Voor beleggers is het belangrijk om de dreigende leegstand te voorkomen.

Energiebesparing is momenteel de meest gewenste vorm van duurzaamheid. Ondernemingen kunnen daardoor de kosten verminderen, maar energiebesparing draagt tevens bij aan de `social responsibility`die in menig bedrijfsdoelstelling is geformuleerd. Uit onderzoek van Jones Lang LaSalle blijkt dat de helft van de kantoorgebruikers binnen vijf jaar duurzaam gehuisvest wil zijn.

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld