Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, mei 27, 2010 23:50 - 3 Reacties

Vlaamse wooninspectie herstelt 65 panden na herstelvordering

27
mei2010

De Vlaamse Wooninspectie heeft in het afgelopen werkjaar voor 352 panden of 1.184 woonentiteiten een herstelvordering  uitgevaardigd. 65 panden of 182 woonentiteiten werden volledig hersteld. Dat heeft de hoofdcoördinator van de Wooninspectie, Tom Vandromme, verklaard in de commissie Wonen van het Vlaams parlement bij de voorstelling van het jaarverslag.

Minister Freya Van den Bossche van haar kant kondigde aan in te gaan op de suggesties die in het verslag staan.  De herstelvordering is sinds de herfst van 2007 van toepassing en  speelt pas in dit jaarverslag, dat uitzonderlijk over 15 maanden liep
van 1 oktober 2008 tot 31 december 2009, ten volle. De  herstelvorderingen zijn het meest geconcentreerd in Oost-Vlaanderen (162) en Antwerpen (112).

Van de panden die volledig hersteld werden liggen er 39 in Oost-Vlaanderen, 12 in Antwerpen en in Vlaams-Brabant, 2 in Limburg en geen in West-Vlaanderen. Over het werkjaar werden steeg het  aantal processen-verbaal tot 787 panden (2.390 woonentiteiten).

Minister Van den Bossche schaarde zich in de commissie achter de suggesties van de Wooninspectie. Zo wil ze de hercontroles in het kader van de herstelvordering betalend maken voor de verhuurder, het te huur stellen van een verkrotte woning strafbaar maken en de verplichting tot herstel ook laten gelden voor een nieuwe eigenaar. Die nieuwe eigenaar moet dan wel op de hoogte zijn van de herstelvordering die op de woning rust.

Voor minister Van den Bossche moeten steden en gemeenten die meer verantwoordelijkheid in de materie willen opnemen, onder meer door zelf certificaten uit te reiken, dit ook kunnen doen.

Bron: Trends3 Comments

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

DI TARANTO
nov 13, 2011 22:57

Waar kan ik melding doen voor woninginspectie, voor asbest in woning

Pollet Jules
sep 1, 2012 15:36

Ik heb op 26/06/2012 de woon inspectie gehad voor de woning te keuren en het is ongeschikt verklaard met 45 strafpunten.Ze heb opnieuw komen keuren en wordt bewoonbaar verklaard er staat nog altijd schimmel op de muren in de keuken en in de kleine slaapkamer( voor schimmel krijgt je 15 strafpunten).En er niks in orde alles staat op de septische put wasmachine ,stortbad,lavabo,afwasbak en er loop niks naar de riool.Maar ik moet wel in de stank leven en eten,en het is er kil en vochtig en dat is niet goed voor de gezondheid.En de eigenaar heeft er niks aan gedaan.De stank komt gewoon binnen langs de paarde stal waar ze de wc en het stortbad staat daar lopen twee afvoer buizen naar de septische put van daar dat de stank binnen komt er zit een gat in de muur waar de buizen uitkomen in de put.Kan daar dan niks aan gedaan worden aan die stank.De woning is gelegen op de Gijmelsesteenwen 254 3201 Aarscot.

Pollet Jules
jul 12, 2013 11:02

Enkele maanden later is de wooninspectie terug komen keuren een persoon Wesley Coomans van IGO leuven is geweest op 30/08/2012 en die krotwoning is goed gekeurd met 3 strafpunten het is nog erger geworden met de schimmel in de keuken al over de ganse lengte van de muur.En in de kleine slaapkamer staat de schimmel nog altijd op de muur.In de living begint de kalk van de muur te vallen aan de venster langs de binnen kant,de muren zijn NIET geisoleerd zelf het dak niet.Die krotwoning doet niet aan de normen van deze tijd,die zou niet meer mogen verhuurt worden die zou volledig onbewoonbaar verklaart worden.En de stank is niet meer uit te houden.Er liggen nog ASBEST platen op de garage.De eigenaar doet er gewoon niks aan.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld