Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, mei 27, 2010 23:52 - Geen reacties

“Achterstand bij huursubsidies is aan het verdwijnen”

27
mei2010

De grote achterstand bij de uitkering van huursubsidies door het agentschap Wonen Vlaanderen is aan het slinken. Dat heeft Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche donderdag gezegd in de bevoegde parlementscommissie

De minister van Wonen werd daarin bijgetreden door CD&V-parlementslid Griet Coppé, die signalen kreeg “dat men serieus aan het bijbenen is”.

Begin maart 2010 raakte bekend dat sommige mensen tot negen maanden moesten wachten op hun huursubsidie. Minister Van den Bossche haalde toen zwaar uit naar het agentschap Wonen. Directe oorzaak bleek een informaticaprobleem, maar de minister vond ook dat ze te weinig op de hoogte werd gehouden van problemen.

Maar “de inhaalbeweging is ingezet”, klonk het nu hoopvol. Dat komt doordat bepaalde opdrachten werden verschoven van de buitendiensten naar de centrale dienst in Brussel.

Bovendien werd ook bijkomend personeel aangesteld. In West-Vlaanderen gaat het alvast om drie nieuwe krachten, bevestigde Coppé. Toch gaat een en ander niet ten koste van de andere dossiers, benadrukte Van den Bossche. Er werden immers een derde meer renovatie- en bouwdossiers afgehandeld dan er binnenkwamen, ondanks het feit dat het totale aantal 2,5 procent hoger ligt dan in 2009.

Van den Bossche ontkende tot slot dat het aantal aanvragen de laatste weken verdubbelde, zoals vraagsteller Liesbeth Homans her en der had opgevangen. De minister spreekt van een stijging met 11 procent ten opzichte van begin 2009. Al werd de sterkste aangroei wel opgetekend in West-Vlaanderen en Antwerpen, waar de achterstand het grootst is.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld