Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op dinsdag, september 28, 2010 10:51 - Geen reacties

Verzekeraars nemen schade door noodweer onder de loep

28
sep2010

De verzekeringssector onderzoekt hoe het risico op schade door onweders, die in de zomerperiode frequenter blijken op te duiken, verlaagd kan worden.

null

© belga

Zo vormen bomen, en dan vooral soorten die veel water uit de bodem halen zoals een eucalyptus, een verhoogd risico op schade wanneer ze dicht bij huizen staan. Dat meldt Assuralia, de sectorfederatie van de verzekeraars.

De verzekeringsbedrijven houden de klimaatverandering en mogelijk bijbehorende extreme weersomstandigheden op lange termijn in de gaten. Op kortere termijn wordt vooral gekeken naar El Niño-verschijnselen (een duidelijke opwarming van zeewater met gevolgen voor visvangst en atmosfeer) en tropische stormen die kunnen uitgroeien tot orkanen, zegt Wauthier Robyns van Assuralia. Het orkaanseizoen blijkt in 2010 actiever dan de voorbije jaren.

’s Werelds grootste herverzekeraar Munich Re gaf maandag aan dat extreme weersomstandigheden dit jaar in de hele wereld al tot  duizenden doden geleid en miljardenschade veroorzaakt hebben.  In België deden zich tijdens de eerste negen maanden van dit jaar  geen extreme weersomstandigheden voor. De winter was niet bijzonder streng (er vond geen Elfstedentocht plaats), maar er werd wel melding gemaakt van meer gesprongen leidingen en overstromingen dan normaal.

Een aantal verzekeraars trok dit jaar de premie voor de  brandverzekering dit jaar reeds op, wat volgens Assuralia te wijten is aan krappe marges.

Bron: KnackReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld