Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, oktober 29, 2009 22:27 - Geen reacties

Verkoop residentie Klein Veldeken bevroren

29
okt2009

De Brusselse rechtbank van Eerste Aanleg heeft de verkoop van de gebouwen van de residentie Klein Veldeken in Asse bevroren. Normaal zou de beslagrechter de verkoop vorige vrijdag (23 oktober) afronden, maar de zaak werd in extremis verdaagd naar 10 november.

De luxeseniorie met 36 serviceflats en acht kamers voor langdurig herstel is al enkele weken onderwerp van een procedureslag. In de residentie wonen of verblijven 43 bejaarden. De rechtbank van Dendermonde plaatste de uitbatende vzw in vereffening maar gewezen zaakvoerster Ria Aelvoet betwist de overname.

Daarnaast is ook het vastgoed zelf onderwerp van een rechtzaak. Op het gebouw werd al in april 2008 een uitvoerend onroerend beslag gelegd door de nv Fortis Bank. In februari besliste de Rechtbank van Koophandel dat het goed voor 3,3 miljoen euro mocht worden verkocht aan de nv Soprim@Immo. Dat is de vastgoedpoot van Soprimat, de groep van woon- en zorgcentra die door de vereffenaar van de vzw Klein Veldeken werd aangezocht om per 1 oktober de uitbating over te nemen.

De verkoop is bevroren omdat volgens de indiener van het verzoekschrift op het gebouw een huurcontract rust, dat door Soprimat niet zou worden erkend.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld