Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, maart 31, 2010 16:21 - Geen reacties

Verkoop Bouwfonds aan ABN, doorgestoken kaart

31
mrt2010

De verkoop van Bouwfonds der Nederlandse Gemeenten aan ABN Amro, een van de grootste privatiseringen van de afgelopen tien jaar, was doorgestoken kaart, schrijft de Volkskrant woensdag. Vertrouwelijke documenten, met daarin onder andere een bod door ING, zou zijn gelekt aan de concurrerende partij ABN Amro, waarop Rijkman Groenink zijn slag heeft geslagen, aldus het dagblad. De gemeenten, aandeelhouders van Bouwfonds, liepen hierdoor tientallen miljoenen mis.

Dat blijkt uit documenten en gesprekken met betrokkenen bij de verkoop van Bouwfonds aan ABN Amro. Twee weken na de overdracht van de notitie lieten Bouwfonds en ABN Amro weten dat deze privatisering een feit was, dat er geen andere partijen in de race waren en dat de overnamesom 2,675 miljard gulden zou bedragen – 75 miljoen gulden minder dan het bod van ING. De toenmalige ING-top was niet van dit dubbelspel op de hoogte en zegt nu ‘dat vertrouwelijke informatie misbruikt’ is.

Diverse gemeenten hadden ten tijde van de verkoop grote argwaan over de gang van zaken. Onder zware druk gingen zij in 2000 akkoord met de verkoop aan ABN Amro. Dat kwam onder meer door accountants van PriceWaterhouseCoopers, die concludeerden dat er behalve ABN Amro geen bieders waren.

Bron: PropertyNLReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld